Elmenekült az újságírók elől Karácsony Gergely - videó

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24., Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Miközben a főváros dugóban ül az iskolakezdés napján, Karácsony Gergely összehívta a Fővárosi Közgyűlést, amelyre külön sofőr hozta. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a közösségi oldalán számolt be róla, hogy Karácsony miatt késett el egy megbeszéléséről, aki nem foglalkozik a fővárosi áldatlan állapotokkal, Bohár Dániel újságíró pedig élőben a Városházán szerette volna kérdezni a főpolgármestert, de biztonsági őrök védik azt a folyosót, ahol ki kellett volna jönnie. Karácsony végül egy hátsó ajtón ment be az ülésterembe, így megfutamodva a sajtó kérdései elől. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere nevetve tért ki Bohár kérdése elől, és gerincességről beszélt, miközben mosolyogva besétált az ülésterembe.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo beszámolt, miközben az iskolakezdés reggelén hatalmas káosz alakult ki a dugók miatt a fővárosban, addig Budapest főpolgármesterét szolgálati autó vitte munkába - erről osztott meg korábban egy képet Bohár Dániel újságíró, aki ezzel ismét lebuktatta Karácsony Gergelyt. Ahogyan fogalmazott:

miközben tömegek ülnek a dugóban, addig Karácsony nem száll ki, és megy gyalog dolgozni - ahogyan korábban azt javasolta a bosszankodó autósoknak -, hanem beült szolgálati gépjárművébe, és úgy vitette magát dolgozni.

Karácsony Gergely a Városházán a hátsó ajtók igénybevétele mellett ment be az ülésterembe, hogy ne találkozzon a sajtó munkatársaival. Bohár Dániel élő közvetítésben mutatta meg,

mi történt a folyosón, és hogyan védik a biztonsági őrök Karácsony Gergelyt.

A felvételen az is látható, ahogyan Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere nevetve sétál be az ülésterembe:

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője pedig felháborodásának adott hangot közösségi oldalán. Megjegyezte azt is, hogy Karácsony helyettese már nem lovagol a tengerben. Azt írta:

Karácsony korábban azt mondta, hogy mindenkit be szeretne engedni a Városházára, nyitottá és transzparenssé szeretné azt tenni, most pedig elbújt, és a hátsó ajtót használta.