Újabb brutális részletek derültek ki a monoki gyilkosságról

illusztráció
Vágólapra másolva!
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a két kamasznak a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy férfit Monokon a hét elején. A két támadó egy vitát zárt le azzal, hogy rátámadtak az idős emberre. Kézzel és fahasábokkal is verték, leginkább a fejét támadták, majd megpróbálták elrejteni egy erdőben a holttestét.
Vágólapra másolva!

A 14 és a 16 éves fiú alkalmi munkát végzett a támadás napján a Monok melletti horgásztónál.

Napközben elvitték a gátőrként dolgozó áldozat autóját, amivel egy nádas-füves területen elakadtak.

A kocsi tulajdonosa nem adta nekik oda az autót. Amikor az idős férfi rájött, hogy mit tettek, nagyon ideges lett. Közölte a kamaszokkal, hogy feljelenti őket. A két fiatal összevitatkozott a férfival. Ebből veszekedés lett, ami végül tragédiába torkollott.

A két kamasz puszta kézzel és a helyszínen talált fahasábokkal is rátámadt az idős gátőrre. Leginkább a fejét ütötték.

A 77 éves férfi a helyszínen meghalt. Holttestét két gyilkosa a tó melletti erdőbe húzta, ahol faágakkal és levelekkel lefedte.

Az ügyészek szerint tettük alkalmas lehet a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására, amely akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, de nem zárható ki súlyosabb minősültség sem.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Origónak küldött közleményükben azt írták, hogy a kiszabható büntetés lehetséges tartama önmagában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét, amelyet nem ellensúlyoz a gyanúsítottak tanulói jogviszonya sem, mivel iskolaidőben végezték az alkalmi munkát és egyhelyben tartózkodásuk családi környezetük ellenére is könnyen felszámolható. Úgy látják, emellett tartani kell attól is, hogy a kamaszok az eljárásban részt vevők befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítenék a bizonyítást.

A Miskolci Járásbíróság október 17-éig elrendelte a két kamasz letartóztatását. Döntésében tekintettel volt arra is, hogy a fiatalok törekedtek a holttestének elrejtésére, amellyel a felderítést kívánták akadályozni.

A végzés nem végleges, mert a kamaszok védői fellebbeztek a döntés ellen.