Rendőrre támadt egy férfi Budapest belvárosában - videó

illusztráció
Vágólapra másolva!
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt állítanak bíróság elé egy férfit, aki a vele szemben intézkedő rendőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta.
Vágólapra másolva!

Egy 26 éves férfi szeptember 26-án, 18 órakor Budapest belvárosában egy dohánybolt előtt

az öngyújtók töltésére szolgáló palack tartalmát szívta.

A helyszínen megjelenő rendőrök intézkedtek. Felkérték a személyazonosságának igazolására és felszólították, hogy fejezze be, amit csinál. A férfi nem engedelmeskedett.

Káromkodott és a rendőröket fenyegette, miközben a kezében tartott palackból továbbra is szívta a gázt.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor kivették a kezéből a palackot, ő levette a kabátját,

a földre dobta és az egyik őrmestert trágárul provokálva verekedésre hívta.

Aztán fenyegetően felé lépett. A rendőr a bal karját a férfi felé, maga elé tartotta annak érdekében, hogy a biztonságos távolságot meg tudja tartani tőle.

A férfi megpróbálta erősen megütni a rendőr karját a tenyerével, miközben fenyegetően, ütő mozdulatokkal közelített felé.

A járőrpáros másik tagja elhárította az ütést azzal, hogy megragadta a támadó karját.

Végül megbilincselték a férfit és bevitték a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozó ügyészség elrendelte az őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki a korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetett támadót, aki nem ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a férfit még ma a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírója elé állítja.