Családi házakban tört be két fiatal férfi Somogy megyében

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek azzal a két két huszonéves, Kaposvár környéki fiatallal szemben, akik falusi családi házakba törtek be, majd több százezer forintban vittek el értékeket, melyeket később eladtak.
Vágólapra másolva!

A fiatalabb betörő áprilisban

egy felújítás alatt álló, magyaratádi házat tört fel úgy, hogy a rácsos ajtót, majd a bejárati ajtót is kifeszítette,

és a házból különböző értékeket vitt magával, többek között

egy aggregátort, egy motorfűrészt és egy sarokcsiszolót is közel 150 ezer forint értékben.

Forrás: Ügyészség

A férfi a következő helyszínre már büntetett előéletű társát is magával vitte. Ekkor egy göllei családi házba mentek be, ahol a főépületet és a melléképületet is feltörték és mindent elvittek, ami a kezük ügyébe került, így

több, mint 100 ezer forint értékben loptak el fagyasztott húsokat, de egy robogót, szerszámokat és ékszereket is magukkal vittek. Emellett egy udvaron parkoló autó katalizátorát is kiszerelték.

A két férfi a lopással több, mint 600 ezer forintos kárt okozott. A lopott holmik nagy részét igyekeztek minél előbb eladni. A leadható fémtárgyakat hamis vételi jegyet felhasználva egy fémátvevő telepen adták el. Az aggregátort a fiatalabb betörő egyik ismerőse vette meg, de nem sokáig maradt az övé, mert a kaposvári rendőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

Forrás: Ügyészség

A rendőrök

a második betörés után elég gyorsan azonosították a két tolvajt, akiknek a letartóztatását ügyészi javaslatra elrendelte a bíróság.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta számukra.

Forrás: Ügyészség