Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 39 éves, bátonyterenyei férfinak a letartóztatását, aki ismerősétől azért követelt pénzt több napon keresztül fenyegetőzve, mert állítása szerint nőt szerzett neki.

A férfi Bátonyterenyén december 3-án megkereste az ismerősét azzal, hogy „szerzett számára egy nőt" szexre.

Az ismerős közölte, hogy ő ilyet nem kért és nem is fogadja el. A férfi 25 ezer forintot követelt tőle azzal, hogy legalább a nő szállításának költségeit fizesse ki. A kiszemelt áldozat ismerte a férfi agresszivitását és tudta, hogy ült már börtönben is, ezért kifizette a pénzt neki.

A férfi a következő két napon is kizsarolt tőle közel 50 ezer forintot.

December 6-án az újabb követelésre az áldozat közölte, hogy nincs több pénze, ezért a férfi, eddig ismeretlen társaival, egy bankautomatához vitte őt, ahol újabb fenyegetéssel, és egy ütéssel kényszerítette még 50 ezer forint felvételére és átadására.

A 39 éves férfit többször ítélték már el, így erőszakos többszörös visszaesőnek minősül. Az ügyészség az élet vagy testi épség elleni fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás miatt kezdeményezte a letartóztatását. A nyomozási bíró a kényszerintézkedést az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte, a végzést a bíróság ülésén beismerő vallomást tevő gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az jogerős.