Márki-Zay Péter megint a minimálbért támadja - videó

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian Prime Minister and candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay arrives for a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter legújabb videójában újra támadja a minimálbért, szerinte nincs rá szükség.
Vágólapra másolva!

"Én azt mondtam, hogy én személy szerint közgazdászként nem tartom különösebben indokoltnak vagy szükségesnek a minimálbért" - ezt mondja

Gyurcsány Ferenc jelöltje, amivel ismét csak azt bizonyítja, hogy milliók megélhetését, anyagi biztonságát veszélyeztetné.

Szinte minden magyar ember jövedelmi viszonyait negatívan érintené,

ha megvalósulna Márki-Zay Péter abszurd ötlete a minimálbér eltörléséről. Itt összegyűjtöttük, hogy mit veszítenének az emberek, ha Gyurcsány jelöltjének a terve megvalósulna.

Gyurcsány baloldali jelöltje szerint nem szükséges a minimálbér Magyarországon Forrás: AFP/John Thys

Márki-Zay korábban arról is beszélt, hogy szerinte rengeteg hátránya van a minimálbérnek. Bár magára közgazdászként hivatkozik, az őrültségével

hatalmas gazdasági káoszt, csökkenő fizetéseket és emelkedő munkanélküliséget okozna Magyarországon.

Az Orbán-kormányok az elmúlt 11 évben ezzel szemben soha nem látott mértékben emelték a fizetéseket. Míg Márki-Zay eltörölné a minimálbért. az Orbán-kormány folyamatosan emelte az összegét a mögöttünk hagyott 11 évben. Jövőre már 200 ezer forint lesz a minimálbér, és ez rengeteg egyéb juttatás értékét is nagyban növeli.