Deák téri kettős gyilkosság: vádat emelt az ügyészség a gyilkos ellen

Vágólapra másolva!
Egy 18 éves férfi tavaly májusban a születésnapját ünnepelte a Deák téren, amikor a barátaival összevesztek egy másik társasággal. A vita közben kést rántott és halálra késelt egy 16 éves és egy 20 éves fiút. A ügyészség most vádat emelt a gyilkos és a társai ellen.
Vágólapra másolva!

Cs. Krisztián tavaly, május 22-én a 18. születésnapját ünnepelte a Deák téren a barátaival, köztük egy 19 éves testvérpárral. A gördeszkapálya mellett voltak, amikor a társaságukból egy 17 éves lány elvette egy padon alvó férfi hangfalát.

Emiatt összevesztek egy másik társasággal. Akkor a gyanú szerint Cs. Krisztián és a testvérpár megütötte a másik társaság tagjait, aztán a 18 éves férfi egy késsel meg is szúrta egyikük combját, majd megütötte és belerúgott.

Akkor azért fejezték be a verekedést, mert egy járőrautó volt a közelben. Cs. Krisztián és a társai elmenekültek, és egy Paulay Ede utcai lépcsőházban húzták meg magukat egy órán keresztül.

Forrás: KONCZ MÁRTON - ORIGO

Pár órával később, egy másik társaság a József Attila utca sarkánál egy harmadik bandával került összetűzésbe. Közben azonban megérkeztek az első banda tagjai, akik beszálltak a vitába.

Cs. Krisztián ismét elővette a kését, és egy 16 éves fiút előbb a hátán, majd a mellkasán is többször megszúrt.

A fiú ettől összeesett, de még életben volt, amikor az egyik fivér többször fejbe rúgta. A testvérpár másik tagja ott állt mellettük és biztatta őket. A fiú ezek után még fel tudott állni, tett pár lépést, majd belehalt a sérülésibe.

Ekkor egy 20 éves férfi Cs. Krisztián felé futott, verekedni kezdtek, majd a 18 éves férfi őt is többször megszúrta. A férfi a földre esett, és a helyszínen meghalt.

A rendőrség a bejelentés után pár perccel elfogta a tetteseket a Nyugati téren.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az ügyészség Cs. Krisztián ellen emberölés miatt emelt vádat, a 19 éves testvérpár ellen emberölés kísérlete miatt, másik két verekedő ellen pedig csoportosan elkövetett garázdaság miatt. A hangfal elrablása ügyében felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés kísérlete a vád – írja a Fővárosi Főügyészség.