Új védelmi vonalat nyit meg a kormány az infláció ellen: októberi szinten rögzíti a jelzálogfedezetű hitelek kamatait - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban. Az intézkedés január elején lép hatályba, és 2022 közepéig tart majd.

A legfontosabb kérdés ma az áremelkedés és az infláció kérdése – jelentette ki Orbán Viktor. Egész Európa szenved, mert nőnek az energiaárak – tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország védekezik és védi a családokat. Emeljük a minimálbért, a nyugdíjakat, fenntartjuk a rezsicsökkentés politikáját, és rögzített árat vezettünk be az üzemanyagok esetében is - fejtette ki.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy az infláció érinti a korábban felvett hitelek kamatait, ezért új védelmi vonalat kell megnyitni. Lakossági kamatstoppot vezetünk be, október végi szinten rögzítjük a jelzáloghitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba és az első félév végéig tart - fejtette ki a kormányfő. A februári törlesztőrészlet alacsonyabb lesz, mint a januári - mondta a videóban.