Évekre börtönbe kerülhet egy kecskeméti sorozattolvaj

Vágólapra másolva!
Három év fegyház várhat arra a férfira, aki tíz nap alatt tíz helyről lopott, többek között egy ügyvédet is megkárosított.
Vágólapra másolva!

A munkaviszonnyal és bejelentett jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi 2019 decemberében tíz nap alatt Kecskemét szerte tíz helyről lopott. Első áldozatát,

egy ügyvédet egy autóvásárláshoz szükséges szerződéskötés ürügyén kereste fel irodájában.

A szerződés pontjainak tisztázása során

elterelte az ügyvéd figyelmét, majd a pénztárcáját, a benne lévő 90 ezer forint mellett forgalmi és egyéb hatósági engedélyekkel, bankkártyákkal együtt ellopta.

A nyomozás során az iratokat megtalálták, így visszakerültek a tulajdonoshoz.

A férfi ezután sem vesztegette az idejét:

két nap múlva egy étterem nyitott öltözőjéből egy női táskát vitt el, melyben nemcsak pénz, hanem parfüm is volt. A következő napokban több kocsit is feltört és kifosztott.

Két esetben azonban hiába feszegette az ajtót, nem sikerült az utastérbe bejutnia.

A férfi ezen kívül

bement egy belső udvaros ingatlan közös udvarába is, majd mindhárom lakrészből pénzt, bankkártyákat és mobiltelefont vitt magával.

Lebukása napján

egy kecskeméti tanyán felfeszítette a tolózárat, és bement, majd a kaput benyomta. Ez alkalommal azonban tetten érték a lakók, és értesítették a rendőröket.

Az ügyészség a többszörös és különös visszaeső férfitval szemben lopás, illetve magánlaksértés miatt emelt vádat. Amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz,

3 év fegyház kiszabását javsolja az ügyészség azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.

A jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését töltő férfi bűnösségéről a kecskeméti bíróság fog dönteni.