Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiállt Magyarország mellett egy német tartományi miniszter

Lucia Puttrich
Vágólapra másolva!
Német tartományi miniszter védte meg Magyarországot - erről számolt be közösségi oldalán Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP). Hidvéghi azt is közölte, hogy Lucia Puttrich, Hessen tartomány szövetségi és európai uniós ügyekért felelős minisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitungban pontosan azt fogalmazta meg, amit mi, közép-európaiak már régóta érzünk: az EU és Németország letért a helyes útról.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs a Facebookon arról ír, hogy Lucia Puttrich, Hessen tartomány szövetségi és európai uniós ügyekért felelős minisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitungban pontosan azt mondta:

Magyarország és Lengyelország állandó ostorozása, a belügyeikbe való megállás nélküli beavatkozás csak ellenérzéseket szül az EU irányába. Pedig egy uniós szerződés módosításához a nemzeti parlamentek jóváhagyása is szükséges. Így tehát a „magyarlengyelezés" éppen az európai országok szorosabb együttműködését veszélyezteti.

A képviselő szerint

Az új, baloldali német kormány kioktató hangneme ugyanis köszönőviszonyban sincs azzal a kifinomult, a Kelet és Nyugat között folyamatosan az együttműködést kereső stílussal, amit egykor Helmuth Kohl képviselt.

Hidvéghi Balázs úgy látja:

Lucia Puttrich megjegyezte: Emmanuel Macron budapesti látogatási jelzi, a francia elnök megértette ezt - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről