Sok helyen még ma is dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán

vihar
Vágólapra másolva!
Eddig csaknem kétezerszer avatkoztak be a tűzoltók a vasárnapi vihar miatt: csak vasárnap 1654 alkalommal riasztották őket, viszont sokan hétfőn vették észre, hogy milyen károk keletkeztek.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délelőtt 454 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez a tegnapi vihar miatt, ezek közül eddig 278-at számoltak fel a tűzoltók - áll a Katasztrófavédelem sajtóközleményében.

Továbbra is kidőlt fákkal, letört faágakkal és épületkárokkal, sérült tetőkkel kapcsolatban hívják a tűzoltókat.

Bács-Kiskunban és Pest megyében van a legtöbb riasztás

Tótkomlóson egy malom területén két húszméteres alumínium kukoricasiló összedőlt, kettő másik megsérült a nagy szélben. Mivel a szomszéd telken lévő lakóházat veszélyeztetik, az ott élő ember rokonokhoz került.

Tűzoltók dolgoznak a főváros XVIII. kerületében a Nemes utcában, ahol a viharos erejű szél megbontotta az orvosi rendelő tetőszerkezetét Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Budapesten a XIII. kerületben és a IX. kerületben is iskola tetejéről kellett meglazult cserepeket, lemezeket eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Néhol közlekedési jelzőlámpákat is leszakított a szél, máshol pedig hatalmas porfelhő volt, ami a közlekedést nehezítette.

Budaörsön egy lapostetős ház tetejére dőlt a szomszédban épülő ház tűzfala, a födém beszakadt, a ház lakhatatlanná vált. Az ott élő két embert rokonok fogadták be.

Szigetszentmiklóson a sportcsarnok tetejét bontotta meg negyven négyzetméteren a szél, a tűzoltók a veszélyesen lógó tetőelemeket eltávolították.

Folyamatosan dolgoznak tűzoltók a károk felszámolásán

A károk felszámolását folyamatosan végzik nemcsak a hivatásos tűzoltók, hanem az önkéntesek is.

Tűzoltó a viharos erejű szélben úttestre dőlt fát fűrészel darabokra a főváros XVIII. kerületében, a Cziffra György utcában Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ha valaki elszakadt elektromos vezetékkel, sérült közművezetékkel, veszélyesen megdőlt fával találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Az erős szelet követően érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat.

A ceglédi vonalon kedd délelőttig eltart a helyreállítás

Várhatóan kedd délelőttig késésekre és járatkimaradásokra kell számítani a vasúti közlekedésben a viharkárok miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon - közölte a vasúttársaság hétfő délben.

A közlemény szerint

a vasárnapi heves vihar Cegléd és Abony között mintegy hétszáz méteren rongálta meg az egyik vágány felsővezetékét, amelynek a helyreállítása várhatóan kedd délelőttig tart.

Addig ezen a szakaszon továbbra is csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért számítani kell arra, hogy a szerelvények 20-30 percet késnek, egyes járatok rövidebb útvonalon közlekednek vagy kimaradnak a ceglédi vonalon.

A Mávinform hétfő reggel arról tájékoztatott, hogy akár hétfő estig is jelentős, 40-60 perces késéseket okoz a helyreállítás.