Elítélték a nevelt lányát megerőszakoló tési férfit

Tatabánya, pedofil hitoktató ügy
illusztráció
Vágólapra másolva!
Jogerősen 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítéltek egy tési férfit, mert a Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan zaklató, másik nevelt gyermekét és élettársát bántalmazó nevelőapa büntetésének helybenhagyását.
Vágólapra másolva!

A férfi és az élettársa 2014 áprilisától egy tési házban közösen nevelte a nő 2003 szeptemberében született lányát és a 2007 márciusában született fiát. A nevelőapa 2015 nyarától visszaélt a kislány kiszolgáltatott helyzetével,

erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette arra, hogy lefeküdjön vele.

A részeg férfi 2019 októberében a lakásban tört-zúzott, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél és lábánál fogva földre rántotta, a feje irányába ütött és kicsavarta a bal kezét.

A szakértők ezzel súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi, erkölcsi fejlődését.

A Veszprémi Törvényszék 12-ik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és tizenegyrendbeli más bűncselekmény miatt

15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a nevelőapát.

Emelett eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

A Győri Ítélőtábla április 12-én kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett. A férfi büntetését helybenhagyta, megállapította, hogy a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú.