Kifosztottak egy csepeli óvodát - videó

Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet az a 24 éves férfi, aki tavaly év végén betört egy csepeli óvodába és közel másfél millió forint értékben lopott háztartási-, illetve tisztálkodási szereket a tárolóból. 
Vágólapra másolva!

2021. november 21-én éjjel egy 24 éves férfi átmászott egy XXI. kerületi óvoda kerítésén és felfeszítette a raktárként használt melléképület ajtaját.

Tisztító- és fertőtlenítő szereket, festéket, tisztálkodási szereket, többek között WC-papírt, papírzsebkendőt, folyékony szappant, gyerekfogkrémeket, és fogkeféket lopott.

A zsákmányt több fordulóban vitte el egy bevásárló kocsival.

Az egyik épületen lévő biztonsági kamera rögzítette, mit csinál:

A csepeli rendőröket november 22-én reggel értesítették. A nyomozók a helyszínen szétszóródott törmelékeket követve jutottak el ahhoz a házhoz, ahol a fiatal tolvaj mellett az ágyneműtartóban és a padláson az óvodából ellopott árut is megtalálták. Kihallgatásán P. Márk beismerő vallomást tett.

Azt mondta:

Majd arról beszélt, hogy a betörés után lefeküdt aludni, de pár óra múlva már jöttek is a rendőrök.

A fiatal tolvaj a lopással közel 1,5 millió forintos, a rongálással pedig 40 ezer forintos kárt okozott.

A kifosztott óvoda Forrás: Police.hu

A kár nagy része megtérült a lefoglalással és kiadással. A XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben lopás miatt emelt vádat, amiért börtönbüntetés kiszabását javasolja. A tolvajt letartóztatták.