Menczer Tamás: A közösség az egyik legfontosabb keresztény érték

BALOG Zoltán; MENCZER Tamás
Budaörs, 2022. április 24. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, a térség, Pest megye 2-es választókerületének megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője beszédet mond a Szőlősgazda Háza Református Templom és Gyülekezeti Központ felszentelésén Budaörsön 2022. április 24-én. Mellette Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A közösségek mindig többet tudnak, mint az egyén önmagában, és ha vallási alapjuk van, még erősebbek - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap Budaörsön.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás - Pest megye 2-es választókerületének megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője - a Szőlősgazda Háza Református Templom és Gyülekezeti Központ felszentelésén arról beszélt, hogy az egyik legfontosabb keresztény érték a közösség.

A családi, vallási, kulturális és nemzeti közösségek akkor tudnak megmaradni,

- mondta.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, a térség, Pest megye 2-es választókerületének megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője beszédet mond a Szőlősgazda Háza Református Templom és Gyülekezeti Központ felszentelésén Budaörsön 2022. április 24-én. Forrás: MTI/Soós Lajos

Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy

jelenleg 1800 templomot újítanak fel a Kárpát-medencében a kormány templomfelújítási programjának keretében.

Hozzátette, a kormány az új budaörsi református templom felépítését 830 millió forinttal támogatta. Az istentiszteletet Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke tartotta.