Gyerekszoba alól került elő egy világháborús bomba Józsefvárosban

Több mint 75 évet szunnyadt egy fővárosi, 8. kerületi családi ház gyerekszobájának padlója alatt az a második világháborús bomba, amelyet munkások találtak meg a napokban az épület teljes körű felújítása során.
több mint 75 évet szunnyadt egy fővárosi, 8. kerületi családi ház gyerekszobájának padlója alatt az a második világháborús bomba, amelyet munkások találtak meg a napokban az épület teljes körű felújítása során.
Vágólapra másolva!
Több mint 75 évig volt egy fővárosi, VIII. kerületi családi ház gyerekszobájának padlója alatt az a második világháborús bomba, amelyet munkások találtak meg az épület teljes körű felújítása során. Erről posztoltak az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred közösségi oldalán. 
Vágólapra másolva!

A tűzszerészek egy rendőrségi bejelentés után indultak a helyszínre.

Kiderült, hogy egy szovjet gyártmányú,

50 kilogrammos légibomba került elő a gyerekszoba padlója alól.

A Facebookon azt írják: "A robbanóeszköz biztonságosan szállítható állapotban volt, ezért nem volt szükség állampolgári korlátozások bevezetésére annak kiemeléséhez, mozgatásához. Ezredünk katonái a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a veszélyes eszközt későbbi megsemmisítés céljából."