Meghalt Gál Szabolcs őrmester, világbajnok ejtőernyős

Gál Szabolcs, Magyar Honvédség
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, április 26-án Gál Szabolcs főtörzsőrmester balesetet szenvedett egy ejtőernyős gyakorlat közben. Akkor életveszélyes állapotban szállították kórházban. A Magyar Honvédség közleménye szerint Gál Szabolcs május 11-én meghalt.
Vágólapra másolva!

Meghalt Gál Szabolcs főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának tagja, világbajnok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája - tette közzé a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán.

A 32 éves katona április végén szenvedett ejtőernyős balesetet. Azóta kórházban volt, azonban a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel meghalt.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester 2007 óta ejtőernyőzött:

a tapasztalt ugró, a világbajnok több mint 5500 ugrással rendelkezett.

Ahogy korábban megírtuk, Gál Szabolcs április 26-án egy helikopterből ugrott ki és a Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljának kiképzésén vett részt.

A balesetet az okozhatta, hogy a katona kezéből kicsúszhatott az ernyő kupolájának irányító zsinórja.

A szemtanúk szerint az őrmester 100 km/óra sebességgel csapódott a földbe a Szolnok melletti szandai réten.

ELTÖRT AZ ÖSSZES BORDÁJA, MIND A KÉT COMBCSONTJA, TÉRDE, CSÍPŐJE, TÖBB CSIGOLYÁJA, MEGSÉRÜLT A NYELŐCSÖVE, A LÉGCSÖVE, ÉS A VESÉJE IS.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség osztozik a család és a barátok fájdalmában - olvasható a bejegyzés végén.