Elzavarták Havas Henriket, tömeges elbocsátás a Jobbik médiumainál

Havas Henrik elhagyja az z ATV-t
Vágólapra másolva!
A Mandiner arról írt, hogy összeomlóban a Jobbik médiabirodalma.
Vágólapra másolva!

Jelentősen csökkenti a Jobbik-közeli fenntartó az N1TV és az Alfahír szerkesztőségének méretét, és mindössze néhány munkatársat tartanak meg. Úgy tudjuk, hogy Havas Henriket is kirúgták..

Havas Henrik szerint csak nyári szünetre küldték

A Szabad Európa szerint a korábban tízfős stábból mindösszesen négyen maradnak a portálnál két hónapon belül, továbbá ennyien maradnak az N1TV-nél is. A Media1 nevű baloldali blognak, csodák csodája, nyilatkozott Havas Henrik. (A mérsékelten sikeres blog a saját munkatársai által is Trükkös Zotyónak gúnyolt, 24.hu-tulajdonos Varga Zoltán vörösbáróhoz meglehetősen közel áll, tegnap egyébként a 293. legolvasottabb portál volt Magyarországon.) Havas annyit mondott,

– tényleges felmondás tehát nem történt, de ha vége is lenne a munkának, Havas azt mondta, akkor sem esne kétségbe, mert „ez a 121. hely, ahol életem során vagyok, és most is sok más tevékenységen dolgozom". Vagyis: a szokásos Havas-féle valóságtagadás és dicsekvés. Más források szerint egyébként az igazság az, hogy Havas Henriket egyszerűen kirúgták.

Havas Henrik Forrás: Origo

Az Alfahír és az N1TV stúdiójának a bérleti szerződését is felmondták

Az ellenzéki kötődésű Szabad Európa cikke szerint sokaknak sms-ben mondtak fel, míg másokkal személyesen bontottak szerződést, anyagi nehézségekre hivatkozva. Többeknek indoklás nélkül mondtak fel, amit azért tehetnek meg, mert a munkavállalókat csoportos leépítésre hivatkozva fogják elküldeni – ebben az esetben pedig nem szükséges a szerződésbontás okát megindokolni.

A Szabad Európa arról is írt, hogy

ugyanis egyelőre nem tudni, hogy a következő hónapokban mennyi pénzből gazdálkodhat a Jobbik pártalapítványa.