Elkezdődött a tárgyalás a maglódi autószerelő gyilkossági ügyében, a testvér azonban hisz abban, hogy öccse él

Pintér Gyula
Pintér Gyula
Vágólapra másolva!
Több mint 3 éve tűnt el Pintér Gyula, akinek autószerelő műhelye volt Gyömrőn. A férfi luxusautóját, egy Hummert másnap valaki visszavezette az otthonához, a kutyáját pedig öt nappal később, Szlovákiában találták meg. Az ügyészség szerint a férfit meggyilkolták, noha a holtteste azóta sem került elő. Egyelőre egy embert vádolnak azzal, hogy részt vett a gyilkosságban. 
Vágólapra másolva!

A luxusautók szerelésével és felújításával foglalkozó maglódi Pintér Attilát először eltűntként keresték, később viszont már gyilkosság miatt nyomoztak. A férfi 2019 tavaszán a Hummerjével és a kutyájával elhajtott a műhelyéből, azóta nem látta senki.

Utoljára az az ismerőse láthatta, akit azzal vádol az ügyészség, hogy segíthetett a meggyilkolásában.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A Budapest Környéki Törvényszéken előkészítő ülést tartottak az ügyben. Ha B. László beismerő vallomást tett volna, akkor két évre ítélik.

Ő azonban nem tett vallomást.

Azt mondta, nem tartja magát bűnösnek egyetlen vádpontban sem, vagyis tagadta, hogy részt vett Pintér Gyula meggyilkolásában.

Ezek után a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, ami 2023 januárjában fog kezdődni.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az autószerelő testvére, Pintér Ildikó az Origónak az előkészítő ülés után elmondta, hogy nem ismeri korábbról B. Lászlót, soha nem is hallott róla a testvérétől.

- mondta Ildikó, majd hozzátette, mivel Gyulának nem volt családja, a kutyája volt a mindene, ezért biztos, hogy nem adta volna oda senkinek.

Az asszony bevallása szerint amíg nem tudnak semmi biztosan a testvéréről, addig reménykednek, hogy előkerül.

- tette hozzá.

Csak a kutyája és a kocsija került elő

Pintér Gyula főleg Amerikából behozott luxusautók luxusautók szerelésével és felújításával foglalkozott. A maglódi férfi műhelye Gyömrőn volt, ahová rendszeresen magával vitte Répa nevű vizsláját is. 2019 tavaszán két részletben 4 millió forintot szerzett meg, és azt tervezte, hogy kiutazik Amerikába.

Pintér Gyula Forrás: Police.hu

A vád szerint a férfit Gyömrő külterületén gyilkolta meg egy eddig ismeretlen ember. A holttestét azóta sem sikerült megtalálni.

Később, a gyilkos odaadta az ismerősnek a vállalkozó telefonját, kutyáját és a kocsija kulcsait, hogy rendezzen el mindent úgy, mintha külföldre utazott volna. Másnap az ismerős Pintér Gyula telefonját elrejtette Szlovákiában, a kutyáját pedig elengedte. Ezek után a Hummert visszavezette a vállalkozó otthonához.

Forrás: Facebook

Pintér Gyula telefonja nem lett meg, a kutyáját azonban megtalálták Szlovákiában.

A rendőrség 2020 októberében 5 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, akinek az információi alapján megtalálják és elfogják a vállalkozó gyilkosát.