Megmentették egy rétihéja-fióka életét a büntetés-végrehajtás munkatársai

rétihéja, fióka, mentés, megmentés, héja, madár
Vágólapra másolva!
A Sukorói Vadmadárkórház madárinkubátorába került és a Bolyhos nevet kapta az a kis fióka, akit a napokban mentett meg egy kombájnnal arató férfi. A kis állatot szombatonként meg lehet nézni.
Vágólapra másolva!

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet mellett működő Agrospeciál Kft. munkatársai minden nyáron olyan növények betakarítását végzik, amelyek a fogvatartottak munkáltatásával később – többek között - alapanyagként szolgálnak a hazai börtönök önellátásához szükséges termékek előállításához.

Július 11-én a kombájnnal arató férfi észrevett egy rétihéja fiókát a búzatábla közepén. Azonnal leállította a munkagépet.

"A helyszínen dolgozó munkatársaink igyekeztek a kis fiókát minél hamarabb biztonságba helyezni, ezért rögtön értesítették a madármentő egyesületet és az állatkertet is" - írták Origónak küldött közleményükben azzal a kiegészítéssel, hogy a hazánkban is védett fajba tartozó kis fióka a Sukorói Vadmadárkórház madárinkubátorába került és a Bolyhos nevet kapta.

Bolyhost szombatonként látni is lehet Forrás: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Az állatkórház visszajelzése alapján Bolyhos már jól van és szombatonként látogatókat is fogad.

Az állami tulajdonban lévő Pálhalmai Agrospeciál Kft. a fogvatartottak kötelező foglalkoztatására létrehozott büntetés-végrehajtási gazdasági társaság, amelynek fő profilja a mezőgazdasági termelés, növénytermesztés és állattenyésztés.

Forrás: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A társaság 4100 hektár szántón, rét-legelőn és 113 hektár erdő területen gazdálkodik, jellemzően gabonaféléket, olajos ipari valamint takarmánynövényeket termeszt. A termény- és takarmánygazdálkodás két üzemben zajlik, de helyet kapott két sertés és három szarvasmarhatelep is.