Előremenekült a radikális aktivista: Gulyás Márton elismerte, hogy a Bajnai-féle DatAdat és az Ezalényeg kiadójának könyvelőjét alkalmazta

Gulyás Márton aktivista ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ SZEMÉLY vádlott
Budapest, 2018. február 22. Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája és társa, Varga Gergő (a képen nem látható) büntetőperük másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2018. február 22-én. A két férfi 2017. április 10-én a Sándor-palota előtti tüntetésen az épületre festékes flakonokat dobott. A bíróság első fokon gyorsított eljárásban közérdekű munka büntetéssel sújtotta a két férfit. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Beismerte Gulyás Márton radikális baloldali aktivista, hogy az általa ügyvezetett Partizán Alapítvány, illetve az MFG Kft. könyvelését Tóth Józsefné végzi. Tóth Józsefné ugyanaz a személy mint aki az országgyűlési választási kampányban SMS-eket küldözgető, Bajnai-Ficsor-Szigetvári-féle DatAdat Professional Kft. és az Ezalényeg.hu baloldali álhírgyár kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a könyvelője is. Gulyás már korábban beszélt a műsora és a DatAdat közötti együttműködésről. Ezúttal viszont azt is elismerte, hogy az azóta már megszűnt Együtt nevű baloldali párt csúcspolitikusának, Szigetvári Viktornak a javaslatára alkalmazta Tóth Józsefnét. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói egy Szegi nevű, 300 fős borsodi faluban bukkantak rá a DatAdat könyvelésére. Ráadásképp ugyanerre a szegi címre van bejegyezve a Legal and Finance Kft., amely kifizetőhelyként szerepel Gyurcsányné EP-képviselői honlapján.
Vágólapra másolva!

Előremenekült Gulyás Márton radikális baloldali aktivista, szerda este a műsora közösségi oldalán vallotta be, hogy

az általa ügyvezetett Partizán Alapítvány, illetve az MFG Kft. könyvelését is Tóth Józsefné látja el.

Gulyás Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

A radikális aktivista szerint Tóth Józsefné „törvényes szolgáltatást biztosít, amivel a non-profit szervezet, illetve a cég a törvények által támasztott jogi és pénzügyi követelményeknek felel meg".

Gulyás a posztjában feleleveníti, hogy került kapcsolatba a Gyurcsány-párt holdudvarába tartozó datadatos, ezaléyneg.hu-s Tóth Józsefnével. Szó szerint ezt írja: „amikor 2017-ben a Sándor Palota megdobálása miatt előállítottak és gyorsított eljárásrendben elítéltek, a tárgyalásomon – akkor még aktív politikusként – Szigetvári Viktor is jelen volt. Nem benézett, végigülte. A tárgyalás végén annyit jelzett: ha azt érzem, tud segíteni, keressem bizalommal.

Amikor sokadjára nem sikerült a könyvelő kérdésben megoldást találnom, felhívtam Szigetvárit és kértem a segítségét: tud-e olyan könyvelőt ajánlani, aki vállalna egy ilyen ügyfelet?
Így kerültünk el Tóth Józsefnéhez, aki azóta is a könyvelőnk."

Szigetvári Viktor ekkor a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által alapított, Együtt nevű baloldali minipárt vezetője volt, később pedig a miniszterelnök-jelöltje lett.

A párt egy másik fontos embere, Juhász Péter belvárosi önkormányzati képviselő volt.

Gulyás Márton Tóth Józsefné kiválasztását azzal indokolta, hogy nem kapott más könyvelőt, az ügyfélkörére rálátásuk pedig nem volt. A radikális aktivistának egyik érve sem hangzik túlságosan hihetően.

Ahogy arról az Origo hétfőn a Magyar Nemzetre hivatkozva beszámolt,

a költségvetési csalás gyanúja miatt eljáró Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Szegiben (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), egy 300 lelket számláló településen bukkantak rá a DatAdat Professional Kft. könyvelésére.

A helyszínre magyarázatot adhat, hogy a cég könyvelését az a Tóth Józsefné végzi, akinek a borsodi településen is van irodája, méghozzá az Alkotmány út 4. szám alatt.

A cégadatokban kutakodva hamar meg lehet találni azokat a vállalkozásokat, amelyek a szóban forgó címmel kapcsolatba hozhatók.

ILYEN PÉLDÁUL A LEGAL AND FINANCE KFT., AMELY ÉPPEN ERRE A CÍMRE VAN BEJEGYEZVE, ÉS AMELYBEN TÓTH JÓZSEFNÉ ÉVEKEN KERESZTÜL ÜGYVEZETŐI TISZTSÉGET TÖLTÖTT BE.

A társaság jelenleg a Hydra Holding & Management Kft. érdekeltségébe tartozik, a valódi tulajdonos pedig nem más, mint Bihari Dalma, aki 22 évvel fiatalabb, és ugyanazon a szerencsi címen lakik, mint Tóth Józsefné, így feltehetően a DatAdat könyvelőjének a lánya.

Az ügy pikantériája, hogy a Legal and Finance tulajdonképpen nem más, mint a Gyurcsány-párt uniós politikusainak a kifizetőhelye. Az EU-s adatlapján képviselőtársaihoz hasonlóan Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára is az említett céget tüntette fel a tevékenységgel összefüggésben.

Forrás: Magyar Nemzet/europarl.europa.eu

Kedden pedig arról írtunk, hogy a Bajnai Gordonhoz és társaihoz köthető cégek hátterét vizsgálva érdekes összefonódásra bukkant a Magyar Nemzet. A DatAdat Professional Kft.-ben felbukkanó Molnár István érdekeltségébe tartozik az az EagleEye-Marketing Kft., amelyben ügyvezetőként tevékenykedik Páva Zoltán, az Ezalényeg.hu kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a tulajdonosa.

Ez utóbbi társaságnak pedig ismét csak nem más a könyvelője, mint Tóth Józsefné.

Páva Zoltán régi baloldali kádernek számít. Édesapja volt szocialista országgyűlési képviselő, aki egykor Komló polgármestere is volt. Az Ezalényeg.hu mögött álló ifjabb Páva Zoltán pedig 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején az MSZP, a szocialista frakció és a kabinet közötti kapcsolattartás koordinációjáért felelt.

Gulyás Márton még október elején ismerte el, hogy a DatAdat és a műsora között volt együttműködés. Azt is megtudhattuk, hogy már a műsora kezdetétől együttműködött a Bajnai-Ficsor-Szigetvári-féle céghálóval, tehát nem csupán az idei országgyűlési választási kampányban.