Amerikai pénzből szólított fel gyűlöletre Márki-Zay Péter - videók

MZP, Márki-Zay Péter, tüntetés, tiltakozás, Jászai Mari tér, Budapest, KATA változás, KATA adó, KATA
Vágólapra másolva!
Egy amerikaiak által is támogatott rendezvényen beszélt arról Márki-Zay Péter, Gyurcsány korábbi bukott baloldali kormányfőjelöltje, hogy a mostani kormányzat ellen gyűlölet és összefogás kell. Páran megfogadták Márki-Zay intelmét, mivel legutóbb a köztévé székháza előtt pártucatnyi tüntető gyújtogatni kezdett. 
Vágólapra másolva!

- minderről még Pilismaróton a "Mindenki Szabadegyeteme" nevű rendezvényen szeptemberben beszélt Márki-Zay Péter - számolt be az esetről a drot.info.

Ami talán kevésbé ismert, az az a tény, hogy ezt a nyilvánosan gyűlöletet szorgalmazó összejövetelt is külföldi pénzből finanszírozták. Erről szintén a baloldal miniszterelnök-jelöltje vallott, még augusztus végén. Márki-Zay elmondta, hogy az Egyesült Államokból kapott pénzből több tízmilliós összeg maradt meg, amiből ők "civil pályázatokat" fognak indítani,

Gyűlöletre szólított fel Márki-Zay Péter Fotó: Polyák Attila - Origo

Márki-Zay gyűlöletre felhívó akciója nem is maradt eredménytelen. A különböző balos tüntetések agresszív hangneme mellett az is erre utalhat, hogy múlt pénteken a köztévénél Márki-Zay rokona, Hadházy Ákos tüntetésén fáklyákat kezdtek dobálni. A demonstrálók be akartak jutni az épületbe is. A szervező Hadházy nem tudta kézben tartani az eseményeket.

Nem ez az első alkalom, hogy a baloldali tüntetések erőszakba torkollottak. Legutóbb október elején támadtak rá baloldali demonstrálók a HírTV riporterére. 2018-ban pedig a munka törvénykönyvének megváltoztatása miatt utcára ment emberek a Kossuth Lajos téren lévő karácsonyfát akarták felgyújtani. Fekete-Győr András vezetésével pedig füstgránátokat dobtak a rendőrökre.