Megszólalt a rendőrség a drámai budapesti lövöldözésről - videó

embercsempészek elfogása
Az elfogás pillanatai
Vágólapra másolva!
Az őket igazoltatni akaró rendőrökre lőtt két, magát iraki állampolgárnak valló férfi. Végül rendőrök üldözés és lövöldözés után a Terrorelhárítási Központ segítségével kapták el a két férfit a 19. kerületben. Embercsempészésért és hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indul ellenük. A történtekről képeket és videót is tett közzé a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján a rendőrök igazoltatni akartak ma reggel 7 óra 22 perc körül egy Ford Transitot, ami a főváros irányába haladt. A M5-ös autópályán, Inárcs környékén meg akarták őket állítani.

A kocsi továbbhajtott, amiből több lövést is leadtak a rendőrökre.

A rendőrség helyszíni felvétele Forrás: police.hu

A rendőrök nem adták fel az üldözést, a Fordnak pedig meg kellett állnia Budapest határában.

A kocsi vezetője és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, miközben továbbra is a rendőrökre lőttek. Az egyikük viszonozta is a tüzet.

A területet lezárták, erősítést kértek, köztük kutyás rendőröket, nyomozókat és helyszínelőket. A hajszába pedig ekkor már bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ egyik egysége is, az ő segítségükkel végül 8 óra 21 perckor elfogták a két férfit.

Az autó, amivel a két férfi menekült Forrás: police.hu

A két elkövető irakinak vallotta magát, míg a 21 migráns, akiket szállítottak, azt mondták, hogy szír állampolgárok.

A rendőrség embercsempészet miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt indít eljárást. A reggeli autósüldözéses lövöldözés során senki sem sérült meg.