Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Több mint egy tucat migránst csempészet egy szerb férfi

Vágólapra másolva!
Egy szerb férfi bérelt autóval akart 14 migránst átcsempészni az országon. A rendőrök azonban észrevették a gyanús autót és igazoltatni akarták. A férfi nem állt meg, menekülés közben nekiütközött egy vasoszlopnak.
Vágólapra másolva!

A férfi augusztus 24-én az ismeretlen megbízójától kapott GPS koordináták alapján egy alkalommal sikeresen az osztrák határhoz csempészett 12 migránst. Ezért két nap múlva pénzt kapott, amit részben a következő csempészésre költött.

A megbízójával való egyeztetés után, egy héttel Szerbiában bérelt autót, majd a határ közelében felvett 14 afgán migránst.

Az volt a célja, hogy Ausztriába csempéssze őket.

A rendőrök alig 10 perccel később, Balotaszállásnál észrevették a gyanús kocsit, ezért igazoltatni akarták. A férfi azonban nem állt meg, menekülni kezdett. Végighajtott Balotaszállás főutcáján majd letért az útról, és egy körbekerített ház vasoszlopának ütközött.

Ezen után még nagyjából 200 métert tovább hajtott, majd a kiszállt és futni kezdett. Az egyik rendőr utolérte és elfogta.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A migránsok fejenként 2200-2500 eurót tettek letétbe, amiből a férfi is kapott volna sikeres csempészés esetén.

Az ügyészség embercsempészés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit, ahol 2 év börtönbüntetésre ítélték és 4 évre kiutasították az országból. Az ítélet jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről