Brüsszeli letartóztatások: a baloldal mindenhol ugyanúgy működik, külföldi pénzeket fogad el befolyásért cserébe

Eva Kaili  Greek Prime Minister George Papandreou Faces Confidence Vote In Parliament is seen ahead of the confidence vote to the government of prime minister George
ATHENS, GREECE - NOVEMBER 04: Eva Kaili of the Social Democrats party PASOK, who announced yesterday that she is not giving her vote in support of Prime Minister George Papandreou, looks on as the confidence vote takes place in the Greek parliament on November 04, 2011 in Athens, Greece. A positive end of the confidence vote is key to Greece receiving a financial aid package worth 130 billion Euros from the E.U. Without this deal sources say Greece will run out of money by the middle of December. (Photo by Vladimir Rys/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ritka egyértelmű leleplezés: Brüsszel egyik legmagasabb rangú EP-képviselője, a görög EP-alelnök Eva Kaili (többek között Gyurcsányné brüsszeli frakciótársa) 600 ezer eurós kenőpénzt és konkrét ajándékokat fogadhatott el katari korrupt politikusoktól azért, hogy az Európai Parlament az araboknak kedvező politikai és gazdasági döntéseket hozzon. A brüsszeli ügyészség szerint. Mivel Eva Kailit védi a mentelmi jog, ezért - a Le Soir jogi szakértője szerint - kizárólag akkor lehet bevinni a rendőrségre (és ott tartani), ha ráadásul tettenérésről van szó. Vagyis, tetten érték. Mindebből ismét kiderült: Brüsszel velejéig korrupt, a legszánalmasabb módon, korrupciós pénzért a külföldi érdekeknek dolgoznak, zavarbaejtően nagy a külföldi befolyásolás Brüsszelben. És látható a görög szocialista EP-alelnöknő ügyén is: a baloldal mindenhol ugyanúgy működik. Külföldi pénzeket fogad el, és befolyásolási lehetőséget ad cserébe.
Vágólapra másolva!

A brüsszeli korrupciós botrányról az Origo részletesen, az EP-alelnöknő letartóztatásáról Magyarországon elsőként számolt be.

Eva Kaili ügye annyiban is tanulságos, mert mutatja: mindenre képes Brüsszel és a baloldal - pénzért. Az EP-alelnöknő (egyébként korábban híradós tévésztár volt Görögországban) Katarban találkozott Ali bin Samikh Al Marri munkaügyi miniszterrel. Bár a foci vb építése közben egyes hírek szerint akár több ezer, rabszolgaként tartott munkás is meghalhatott, a korrupt szocialista politikusnő így nyilatkozott (feltehetően már a pénz átvétele után): Katar a munkajogok bajnoka.

Eva Kaili Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Vladimir Rys

Azonban érdemes felidézni a magyarországi dollárbaloldal botrányát is. Gyurcsányék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter több milliárd forintot kapott Amerikából, és maga Márki-Zay ismerte el, hogy ezért különböző ígéreteket tettek: a legfontosabb, hogy megszavazzák majd a szankciókat, illetve majd a drága nyugati kőolajat fogják vásárolni. A guruló dollárokból jutott a bukott baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon cégének is.

De visszatérve a lebukott EP-alelnöknőhöz: ez a korrupt Brüsszel próbálja visszatartani a magyar embereknek járó pénzeket.