Megtámadtak egy gyereket a nyíregyházi vonaton – videó

bilincs, BRFK, rendőrség
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a három férfi ellen, akik kiraboltak egy kisfiút a Nyíregyháza felé tartó vonaton. Csoportosan elkövetett rablás miatt kell felelniük. 
Vágólapra másolva!

Szeptember 8-án reggel két felnőtt férfi és egy 17 éves kamasz szállt fel a Nyíregyházára tartó vonatra a debreceni vasútállomáson. A három férfinak nem volt jegye. Azért szálltak fel, hogy kéregessenek.

Észrevettek egy egyedül ülő, 14 éves fiút és odamentek hozzá. A gyerekben már az nagy félelmet keltett, hogy leültek mellé és beszélgetni kezdtek vele.

Az egyik férfi felszólította, hogy adjon nekik pénzt jegyre. A fiú háromezer forintot adott át és még a szendvicsét is elkérték tőle. Mielőtt leszálltak volna az egyik férfi a nála lévő fém tárgyat végighúzta a fiú oldalán, hogy ráijesszen. A rablókat pár órával később elfogták a rendőrök és aztán letartóztatták. Az oldalukon közzétették, hogy bekísérik őket a kapitányságra.

Csoportosan elkövetett rablás miatt emelt ellenük vádat az ügyészség. A két férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványoztak, a fiatalkorú támadóval kapcsolatban pedig azt kérték a vádiratban, hogy kerüljön javítóintézetbe.