Dollárbaloldal: Karácsony embere és az Átlátszó tulajdonosa is ott van a guruló dollárok környékén

Vágólapra másolva!
Továbbgyűrűzik a baloldal példátlan botránya a guruló dollárokkal kapcsolatban. Miután egyre több részlet kiderül a külföldi finanszírozással kapcsolatban, látható, hogy egy szövevényes baloldali hálózat áll a dollárbaloldal mögött. A Tűzfalcsoport tényfeltáró írásából egy újabb részletre derül fény a rendszerváltás óta történt legnagyobb külföldi beavatkozási kísérletéről.
Vágólapra másolva!

Nem ismeretlen Sepsi Tibor neve azok számára, akik figyelemmel kísérték az elmúlt években a külföldről finanszírozott "civilek" magyarországi mozgását. az érintett az Atlatszo.hu oknyomozó portál jogásza és újságírója, továbbá a kiadó Atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. résztulajdonosa is.

Forrás: Tűzfalcsoport

A portál hazai partnereinek listáján olyan, az amerikai pénzember által támogatott szereplők jelennek meg, mint a már említett TASZ és Magyar Helsinki Bizottság, valamint a Transparency International Magyarország. Emiatt nem meglepő, hogy az Átlátszó csak a 2021-es évben több mint 17 millió forint támogatást tudott felhasználni a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok jóvoltából.

Sepsi korábban az ugyancsak Átlátszó-közeli Gáli Csabával, valamint a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely bizalmasának számító, a Városháza-botrány kapcsán is megismert Tordai Csabával közösen egy új alkotmánytervezetet készített elő, amely többek között korlátozná a köztársasági elnök jogköreit és liberalizálná a büntető igazságszolgáltatást.

Sepsi emellett szakértőként jelent meg abban a Tordai Csaba vezetésével működő Tiszta Választásokért Alapítványban, amely a Bajnai Gordon által meghirdetett „20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át" nevű baloldali aktivista-toborzó kezdeményezés oldalának üzemeltetéséért felelt, és amely szervezetet az ellenzéki pártok pártalapítványai is támogattak.

A Tiszta Választásokért Alapítványban megtaláljuk Tordai és Sepsi mellett, Mécs Imre, az SZDSZ-es Mécs Imre fia, aki korábban a Momentum Egyesület elnökségi tagjaként került reflektorfénybe. Tag még Gönczi Gergely, a Nemzeti Választási Bizottság momentumos delegáltja, megbízott tagja is.

A 20K22 projekt alapvetően saját leírása szerint a legkülönfélébb iparágakban dolgozó tapasztalt magyar szakemberekből áll.

A TVA pedig azzal büszkélkedik, hogy "pártok alapítványaitól és magánemberektől érkező támogatásokból működik, de a pártok és az adományozók nem szólhatnak bele abba, amit csinálunk."

A projekt neve felbukkan ugyanakkor egy másik helyen, az egysegbenmagyarorszagert.hu oldalon is, mint az oldal készítője.

A portál jelenleg nem elérhető, de az archív mentések alapján (72 alkalommal módosult három hónap alatt!) kiderül, hogy felmerült a 20k22 szerepe az összellenzéki adománygyűjtés során is. Ebbe a folyamatba ugyanakkor több külföldi szervezet is bekapcsolódott.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, érdekes helyre kerülnek azoknak az adatai, akik kitöltik a Márki-Zay Péter és mozgalma által meghirdetett úgynevezett „civil nemzeti konzultációt". A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a "civil nemzeti konzultáció" adatkezelői között felbukkan egy visszatérő cégnév, a washingtoni Action Network.

Érdekes egybeesés, hogy az említett felületen a guruló dollárok kapcsán elhíresült Action for Democracy is rendelkezik fiókkal, ráadásul számos programot jegyez ebben körben. Ilyen a már nem elérhető "Szevasz Tavasz" fesztivál, amelynek keretében április 3-án hét európai nagyvárosban szerveztek koncerteket. Az utóbbi szervezési felületen a magyartavasz.hu oldalon név és e-mail cím mellett a tartózkodási helyre is rákérdeznek a szervezők. A portált egyébként az Action for Democracy jegyzi.

Szintén archív forrásból ismerhetjük meg a tamogatas.egysegbenmagyarorszagert.hu oldal tartalmát, amely egyébként a the Action Network felületén is felbukkant.

Forrás: Tűzfalcsoport

Az Action Network egy progresszív online szervezőplatform

➢ Olyan integrációs pontokat kínál, amelyek lehetővé teszik az összekapcsolódást
➢ Célja, hogy támogatókat gyűjtsön a progresszív ügyek mellé és segítse az aktivistákkal történő kapcsolattartást→ ezért az Action Networkbe betöltött aktivistáknak rendelkezniük kell egy e-mail címmel vagy telefonszámmal

➢ A platform a következő szolgáltatásokat (akciókat)biztosítja (integrációs pontok):
▪ Petíció létrehozása;
▪ Esemény / jegyes esemény létrehozása;
▪ Űrlap létrehozása;
▪ Adománygyűjtés létrehozása;
▪ Levélkampány létrehozása;
▪ Híváskampány létrehozása;
▪ E-mail üzenet létrehozása;
▪ Mobil üzenet létrehozása;
▪ Jelentés létrehozása;
▪ Lekérdezés létrehozása;
▪ Aktivisták keresése és hozzáadása;
▪ Csoport létrehozása (Ilyen csoporton keresztül működött az ellenzék is az áprilisi választásokat megelőzően: https://actionnetwork.org/groups/marki-zay-peter).
Időközben több felület elérhetetlenné vált, vagy alaposan megváltozott.

Forrás: Tűzfalcsoport

De a lényeg, hogy egy alapos, transzatlanti hálózatot hoztak létre a 2022-es magyarországi választások meghekkelésére, az eredmény ugyanakkor ismert.