Többször is lopott egy nyírségi rendőr - videó

Vágólapra másolva!
Egy rendőr a pénztáros ismerőse segítségével többször lopott egy nyírségi üzletből. Vádat emeltek ellenük.
Vágólapra másolva!

Egy 24 éves, szabolcsi rendőr nyáron rávette az egyik üzletben pénztárosként dolgozó fiatalkorú ismerősét, hogy segítsen neki a munkahelyéről különböző termékeket ellopni.

A rendőr az árukat a pénztárszalagra tette, társa leolvasta a kódokat, de manuálisan azonnal törölte is a gépből a megvásárolt áruk közül, így nem voltak rajta a számlán.

A másik módszerük az volt, hogy a pénztáros a pénztárszalagra feltett árukat egyszerűen áthúzta a pénztárgépen anélkül, hogy az árukat beolvasta volna.

A határrendész augusztusban két nap alatt két-két számítógép-billentyűzetet és fejhallgatót, egy autóba való akkumulátort, valamint két vödör falfestéket lopott el, összesen mintegy 60 ezer forint értékben.

A házkutatás közben a hatóságok megtalálták és lefoglalták a zsákmányt. A rendőr az akkumulátort már beszerelte az autójába, a falfesték egy részét pedig felhasználta, a fejhallgatókat és az egyik billentyűzetet pedig a társának ajándékozta. A pénztáros beismerő vallomást tett, míg a rendőr mindent tagadott. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészei kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás miatt emeltek vádat ellenük. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre a rendőrt amellett, hogy lefokozzák, a társát pedig bocsássa próbára.