Szánthó Miklós a japán CPAC-en: Magyarország kifejlesztette az okos erő képességét

Szánthó Miklós, alapjogokért központ igazgató
Vágólapra másolva!
"A magyar múlt folyamatos szabadságharcai miatt a leleményesség egy különleges formáját alakítottuk ki, a kemény és a puha elnyomásokkal szemben az okos erő képességét" - mondta Szánthó Miklós a CPAC JAPAN 2022 közönsége előtt szombaton.
Vágólapra másolva!

Szerinte Magyarország ezért is viszonyul a nagy nemzetközi konfliktusokhoz óvatossággal és stratégiai nyugalommal, célja pedig a béke és biztonság.

A tokiói Konzervatív Politikai Akció Konferencián az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta azt is, hogy a családok védelme nemzetbiztonsági kérdés, a demográfia nemzetstratégiai ügy.

A CPAC Hungaryt is szervező Központ vezetője a japán közönség előtt kiemelte: újra a hódító birodalmi logikák korát éljük,

Szánthó kiemelte, hogy a magyar szabadságharcok során, a nagyhatalmak kemény és puha elnyomásaira adott válaszként kialakult egy túlélési ösztön, egyféle leleményesség, mely a magyar "smart power", az okos erő egy speciális formája.

- mutatott rá a főigazgató.

Egy tizenötmilliós nemzet csak azt tűzheti ki célul magának, hogy "ne olvasszanak be minket se ide, se oda" - húzta alá Szánthó.

Ezt a célt kell összhangba hozni a mindenkori geopolitikai erőviszonyokkal, és "ehhez pedig csak egy út vezet: a béke és a biztonság. Nem a háborús agresszió, és nem az energiabiztonságot veszélyeztető szankciós politika" - mondta.

A főigazgató értékelése szerint a családvédelem is nemzetbiztonsági kérdés: a demográfiai kihívások megoldása nemzetstratégiai ügy, egyszerűen ugyanis "gyermek nélkül nincs jövő a nemzet számára."

Kiemelte: "mi, konzervatívok a családot nem társadalmi elvárásnak, hanem teremtési rendnek tekintjük.

A gyermek áldás, nem pedig ökológiai karbonlábnyom", ahogy a liberálisok mondják újabban.

Hozzátette: "Az élet célja a folytatólagosság, ennek útja pedig a család és a gyermek", a magyar családpolitika és a munkaalapú társadalom építése pedig az elmúlt 12 év tényadatai alapján sikerrel kecsegtet.

Beszédének végén Szánthó Miklós a józan ész, a hit, a nemzet, a család és a múlt értékeinek védelme érdekében arra szólított fel, hogy "a konzervatívok fogjanak össze világszerte: eljött a normalitás lázadásának ideje, ez a CPAC - áll az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében.