Egy rejtélyes elmebeteg gyilkolja egymás után a kutyákat és macskákat Váchartyánban

tűzijáték, háziállat, szilveszter, új év, kutya
Vágólapra másolva!
Több tulajdonos orvosi leletekkel, kórházi zárójelentésekkel tudja igazolni, hogy a Pest megyei kis faluban fagyálló miatt vesztette el a kutyáját vagy a macskáját - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Egy helyi lakos, Marina Csilla már két kutyáját vesztette el mérgezés miatt - írta a lap. A kutyákat állatkórházba vitette, ott mutatták ki a szervezetükben a fagyállót. Bár az állatorvosok megpróbáltak mindent, egyik ebet sem tudták megmenteni. Az asszonyt nagyon megviselte az a fájdalom, amit a méregtől elszenvedtek kedvenc állatai.

Váchartyánban ez már majd öt éve tart, minden télen beindul a mérgezés –

mondta az elkeseredett nő a Blikknek. A helyiek által létrehozott közösségimédia-csoport bejegyzései szerint

legalább 50 megmérgezett kutyáról és macskáról lehet szó.

Rémtörténetek keringenek a településen a megmérgezett állatokról, de sem a helyi vezetés, sem a rendőrség nem tudott az esetekről Fotó: Koncz Márton - Origo

Koblász Sándor, Váchartyán polgármestere megdöbbent, amikor a Blikktől hallotta, milyen gondok vannak a településen. Még a képviselő-testületet is összehívta, hogy ki tud az esetről, illetve a településen dolgozókat is megkérdezte, de

senkinek nem volt eddig információja a fagyállós rémtörténetekről.

Éppen ezért visszautasítja a közösségi oldalakon említett, az önkormányzati közönyről, a homokba dugott fejről szóló vádaskodásokat, s a rendőrséggel egyeztetve kérte meg az érintetteket, keressék fel, s hivatalos formában jelezzék neki a problémát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya szerint

ha a rendőrségre bejelentés érkezett volna a mérgezésekről, akkor állatkínzás miatt gyanúja miatt eljárást indítottak volna, de eddig egyetlen érintett gazda sem kért segítséget a hatóságtól.