Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jakab Péter a saját szeretőjét, a "mamuszos" kabinetfőnököt feláldozva próbál menekülni a bukás elől

Jakab Péter, Molnár Enikő, Jobbik
Vágólapra másolva!
Jakab Péter napokon belül belebukhat a magánéleti botrányába. A párt elnökségének ugyanis elege lett Jakab szeretőjéből, akit kabinetfőnöknek nevezett ki. A pártban csak mamuszosnak gúnyolt Molnár Enikő szerdán lemondott, ezzel próbálják menteni Jakab pozícióját. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

Jakab 2021 novemberében keveredett botrányba, amikor kiderült, hogy rendszeresen töltötte az éjszakát kabinetfőnöke, Molnár Enikő lakásában, és arról jelentek meg hírek, hogy Molnár a szeretője.

Jakab Péter és Molnár Enikő távozóban egy együtt töltött éjszaka után Forrás: Facebook

A lebukásról több felvétel is készült, ahol nem túl meggyőzően mentegetőzik a lebukott pártelnök.

Jakab felesége év elején Facebook-oldalán nyilvánosan is közölte, hogy egyedülálló, ezt követően Jakab sem hordta többé a jegygyűrűjét. Sajtóhírek szerint a Jobbik elnökét karácsony előtt kérte meg felesége, költözzön el otthonról.

Ki az a "mamuszos" Molnár Enikő?

Molnár Enikőnek hatalmas befolyása van Jakab Péterre. Jakab Péter tulajdonképpen mindenkivel szembemenve kabinetfőnököt csinált a szeretőjéből.

Molnár Enikő Forrás: Bors

A Jobbikban sokan voltak már szemtanúi a Jakab és Molnár Enikő közti indulatos veszekedéseknek. Korábban a Magyar Nemzet azt írta, ilyenkor mindig a kabinetfőnök kerekedett felül.

A Jobbikban „Főtitkárnőnek" is nevezett Molnár hihetetlen karriert futott be a pártban, nyilvánvalóan Jakab Péter aktív közreműködésével. Korábban postai levélfeldolgozó volt, majd BKV-ellenőrként dolgozott.

Ellenőrként kérte felvételét a Jobbik V. kerületi szervezetébe, ahonnan azonnal a Jobbik sajtóosztályára került. Jobbikos források szerint Jakab már BKV-ellenőrként ismerhette, és a kezdetektől „futtatta" a nőt.

Jakab Péter és Molnár Enikő Forrás: Bors

Amikor Jakabot frakcióvezetőnek választották, akkor a Parlamentbe is magával vitte Molnár Enikőt. A jobbikosok szerint másnaptól ő lett az első ember a pártban, formális hatalom nélkül.

Agresszív és erőszakos természete miatt ekkor nevezték el Főtitkárnőnek. Kizárólag rajta keresztül juthatott bárki közel a párt elnökéhez.

A jobbikos források szerint Molnár Enikő mindent tud a párt dolgairól és pénzügyeiről, ingatlanokról, sőt Jakab a jobbikos alapítvány kuratóriumába is bevitte.

Molnár Enikő rendszeresen rámenőségével terrorizálja a jobbikos politikusokat, és emiatt robbant ki a legutóbbi botrány a Jobbikban.

Az elmúlt hetek nagy viharai főleg Molnár Enikő miatt robbantak ki, a pártelnökség a „mamuszosnak" gúnyolt nő jogainak csorbítását akarta elérni. Jakab ekkor már puccsot emlegetett és lemondással fenyegetőzött. Mivel a Jakabbal szembefordulók élére Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes állt, az elnök feljelentette őt hűtlen kezelésért.

Emiatt a dunakeszi Jobbik-szervezet elnöke etikai eljárást kezdeményezett Jakab Péter ellen.

Most már szinte a teljes pártelnökség követeli Jakab Péter távozását; Ander Balázs, a párt alelnöke a választmány rendkívüli összehívását kezdeményezte, az ő joguk ugyanis az elnök felfüggesztése.

Jakab Péter és Molnár Enikő együtt próbálták meg eltussolni a nemrég napvilágra került jobbikos szexuáliserőszak-botrányt csak azért, hogy mentsék azt a férfit, akinek a segítségével Jakab ismét pártelnök lehetett a fiktív alapszervezetek sokaságának létrehozásával.

Jakab helyzete szerdára annyira tarthatatlanná vált, hogy kénytelen volt feláldozni kabinetvezetőjét és szeretőjét: a Magyar Hang nevű baloldali lap szerint Molnár Enikő lemondott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről