Újabb részletek derültek ki a hatvani diák haláláról

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztráció
Vágólapra másolva!
Elájult, kifordult a padból és meghalt egy 14 éves fiú a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában. A hetedik osztályos tanulóhoz három mentőegység is érkezett, emiatt a városban elterjedt a hír, hogy több diákot is nagy baj érhetett az intézményben - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, meghalt egy fiatal diák egy hatvani általános iskolában. Az első tanítási óra megkezdése előtt esett le Máté a tanterem padlójára az iskolapadból. Két tanár is megpróbálta az újraélesztésével, de a 7.A osztályos gyerek már nem reagált. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a hatvani fiú újraélesztését a kiérkező mentőegységek emelt szintű beavatkozás keretében vették át.

Az ellátásba egy gyermekrohamkocsi orvosa is bekapcsolódott, hosszan küzdöttek a beteg életéért, de már nem lehetett megmenteni.

A kép illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A halál okát igazságügyi orvoszakértői vizsgálat állapíthatja majd meg. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata elmondta, az ügyben semmiféle rendőri intézkedés nem történt. A rendőrség információi szerint természetes halált halt a gyermek, amit a halál beálltát megállapító helyszíni orvosi szakvélemény is megállapított, így jelenleg sem közigazgatási, sem büntetőjogi eljárás nem indult az ügyben. A hatvani téglagyári városrészben lakó Máténak több súlyos betegsége is volt. Az egyik ismerőse szerint vérnyomás- és súlyproblémákkal küzdött, valamint meg nem erősített információk szerint a rosszulléte előtt energiaitalt is fogyasztott.