Megóvhatjuk a nőket egy olyan lépéstől, amely egy életen át fájdalmat okoz

Vágólapra másolva!
A Magyarok Európában Közhasznú Egyesület elnöke, Görgey Zsuzsanna életvédő nyilatkozott az úgynevezett szívhangtörvény kapcsán. Görgey elmondása alapján sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a magzatnak szívhangja van. Ezért is jelentős lépés az abortusztörvény módosítása, amely a szívhang meghallgatásához kötik az abortusz elvégzését. Az életvédő hozzátette: Texasban már évekkel ezelőtt bevezették a szívhang meghallgatását, amelynek eredményeként a terhességmegszakítást fontolgató nők 78 százaléka meggondolta magát.
Vágólapra másolva!

A szívhangtörvény bevezetésével megóvhatjuk a nőket egy olyan hibás lépéstől, amely egy életen át fájdalmat okoz – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére reagálva Görgey Zsuzsanna életvédő, aki hosszú évek óta dolgozik olyan nőkkel, akik abortuszra készülnek, vagy még évekkel korábban túlestek azon.

Egy védőnő megméri egy kismama súlyát a Védőnői Szolgálatnál, Nyíregyházán Forrás: Magyar Nemzet/MTI/Balázs Attila

Mint mondja, sokan közülük – olykor egészen idősek is – a mai napig bánják a döntésüket, amelynek következtében kisiklott az egész életük:

A Magyarok Európában Közhasznú Egyesület elnöke szerint

sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a magzatnak szívhangja van.

Ezért is jelentős lépés az abortusztörvény módosítása, amely a szívhang meghallgatásához kötik az abortusz elvégzését. Mint mondja,

Texasban már évekkel ezelőtt bevezették a szívhang meghallgatását, amelynek eredményeként a terhességmegszakítást fontolgató nők 78 százaléka meggondolta magát.

Görgey Zsuzsanna ugyanakkor fontosnak véli, hogy ne csak az édesanya – akit sokszor rákényszerítenek a magzat elpusztítására –, hanem az édesapa is meghallgassa az elvetetni kívánt gyermek szívhangját, hogy tisztában legyen azzal, hogy az utóda életéről vagy haláláról kell dönteni.

A Séta az Életért szervezője továbbá kiemeli: a családtervezés nem a nőgyógyásznál vagy az abortuszrendelőben kezdődik, hanem sokkal előbb rá kell vezetni a gyermekeket és a felnőtteket, hogy ez nem egy szimpla beavatkozás.

- zárta nyilatkozatát Görgey.