Wintermantel Zsolt arról számolt be, hogy Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter és Varju László szerint a kórházakat befektetőknek kell eladni, a betegeknek pedig fizetniük kell az ellátásért - írja a Mandiner.

Veszélyben a Szakrendelő! Újra privatizálni akarják. Össze kell fognunk!

- írja facebook-bejegyzésében Wintermantel Zsolt, aki hozzátette: 2010-ben vette át Újpest önkormányzata az Újpesti Szakrendelő üzemeltetését, és több mint 2 milliárd forintot fordított a felújítására.

A választókerületi elnök szerint Márky-Zay Péter privatizálni akarja a kórházakat és a szakrendelőket, valamint fizetőssé akarja tenni az egészségügyet. Ez Gyurcsány Ferenc programja, amely 2010-ben már egyszer megbukott.

Gyurcsány Ferenc kormányzása idején bezárták az Újpesti Szülőotthont, az Urológiai Osztályt, orvosokat és ápolókat bocsájtottak el, és a Főváros baloldali vezetése privatizálni akarta az Újpesti Szakrendelőt.

Wintermantel Zsolt szerint akkor ezt sikerült megakadályozni, és most is közbe kell lépni, mivel Gyurcsány, Varju és Márki-Zay szerint a kórház csupán üzlet, a kórházakat befektetőknek kell eladni, a betegeknek pedig fizetni kell az ellátásért.

Erre kell ismét nemet mondanunk! Ne hagyjuk, hogy a baloldal tönkre tegye, amit közösen felépítettünk!

- zárja bejegyzését Wintermantel.