Vascsővel, puskával, és pisztollyal támadt haragosára két borsodi férfi

Vágólapra másolva!
Egy 35 és 23 éves testvérpár két éve egy borsodi kistelepülésen egy korábbi veszekedés miatt elmentek egy férfi házához, ahol gáz-riasztófegyverrel és gumilövedékes puskával 10 lövést adtak le, majd kocsival elmenekültek. A meglőtt emberek üldözni kezdték őket. Az üldözés végére több baleset is történt. 
Vágólapra másolva!

A két testvér közül az idősebb közlekedési vitába keveredett egy másik férfival. Másnap telefonon akarta rendezni az ügyet, ami addig fajult, hogy trágár módon szidni kezdték egymást, ezért délelőtt

magával hívta testvérét és autóval a férfi házához mentek. Azonban titokban magukkal vitték harmadik testvérük gáz-riasztópiszolyát, dupla csövű puskáját, illetve egy közel 1 méter hosszúságú vascsövet.

A helyszínre érve, először

az idősebbik testvér az utcára kimenő férfi irányába lőtt gáz-riasztófegyverrel, majd a gumilövedékes puskával, ezután a vascsövet is felé dobta. A fiatalabbik a gázpisztollyal lőtt, míg a másik kezében kést tartva azzal fenyegette a férfit, hogy megöli.

A férfiak közel tízszer lőttek, majd amikor meglátták, hogy érkeznek a férfi hozzátartozói, elfutottak, és autóval menekültek. A megtámadott férfi szintén autóba ült és üldözőbe vette őket, ez azzal végződött, hogy

a támadók villanyoszlopnak ütköztek, a megtámadott férfi autója pedig árokba borult. Azonban ez sem tartotta vissza a támadókat attól, hogy elővegyék a puskát és a pisztolyt, azonban a kiérkező rendőröket látva, eldobálták.

A puska gáz- és riasztófegyvernek, gumilövedékkel muzeális fegyvernek minősül, lőtávolságtól függően súlyos sérülés okozására alkalmas.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfiakkal szemben

pénzbüntetés kiszabását javasolta a gáz-riasztófegyverek és a vascső elkobzásával.