62 millió forintot csalt ki ismerőseitől egy nagykőrösi férfi

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt az ellen a nagykőrösi férfi ellen, aki egy nagy hozamú befektetésre kért kölcsön az ismerőseitől, de valójában nem is akarta visszafizetni nekik a pénzt, hanem magára költötte. Több mint 60 millió forintot szerzett meg a módszerrel.
Vágólapra másolva!

A nagykőrösi férfi 2018 júliusa és 2021 januárja között Kecskeméten, Nagykőrösön, Szolnokon és a környező településeken felkereste az ismerőseit.

Kedvező befektetést ajánlott nekik, ami szerint külföldön vett autókat hoz be Magyarországra, itthon pedig drágábban fogja eladni.

Azt ígérte, hogy a nyereséget megosztja velük, és a kölcsön kért pénzt is visszaadja.

A legkisebb kölcsön amit kapott 500 ezer forint volt, a legtöbb pedig 12 millió forint. Valójában azonban a férfi nem akart kocsikat venni, el volt adósodva, a pénzzel a tartozásait fizette ki.

Összesen 20 embertől több mint 62 millió forintot szerzett meg a csaló.

Az egyik esetben a kölcsön fedezeteként egy autót is felajánlott. Azt mondta, ha nem fizet, akkor az ismerőse másnap elviheti a kocsit, erről szerződést is írtak. Valójában a kocsi nem volt az övé.

Az ügyészség csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.