Tovább folytatja az agresszív, gyűlöletkeltő kampányt a magyarországi baloldal. Óbuda egykori polgármestere, jelenleg a kerület országgyűlési képviselőjelöltje, Bús Balázs hívta fel rá a figyelmet, hogy az óbudai főkertész, Kerényi-Nagy Viktor egy bejegyzésben arról írt, hogy felakasztaná  Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint Kásler Miklós és Palkovics László minisztereket. Az uszító bejegyzést like-olta Halmai Róbert, a Momentum kultúrpolitikusa. Bús Balázs feljelentést tett az ügyben közösség elleni uszítás miatt. Megkérdeztük a gyalázatos bejegyzésről a Momentum kultúrpolitikusát, választ azonban nem kaptunk.

Bús Balázs országgyűlési képviselőjelölt, a III. kerület volt polgármestere az óbudai főkertész, Kerényi-Nagy Viktor egyik Facebook-bejegyzése miatt feljelentést tett a III. kerületi Rendőrkapitányságon, mert az - ahogy írja - 

maximálisan kimeríti a közösség elleni uszítás tényállását.  

A fideszes politikus által elmentett képeken is jól látható, hogy több mint 19 órán keresztül volt nyilvános a bejegyzés, amelyre 24 lájkot is kapott ez idő alatt, köztük a Momentum kultúrpolitikusát, Halmai Róbertét, aki az óbudai önkormányzati Esernyős Kft. (az önkormányzat kulturális és sport cége) vezetőjeként kedvelte a gyűlöletkeltő posztot.

Bús Balázs szerint

ilyen embereknek nincs helye a közéletben, a közszolgálatban.

A fideszes képviselő-jelölt hozzáteszi:

Elvárjuk, hogy Szabó Tímea és Kiss László haladéktalanul határolódjon el Kerényi-Nagy Viktor vállalhatatlan kijelentésétől és a polgármester azonnal bocsássa el a közszolgálathoz méltatlan munkatársakat.

Az Origo a gyűlöletkeltő bejegyzéssel kapcsolatosan e-mailben kérdezte Halmai Róbertet.

Halmai Róbert (Momentum)Forrás: Facebook

A következő kérdéseket tettük fel a Momentum politikusának:

  • Mi volt a likeolással a szándéka?
  • Ön a Momentum kultúrpolitikusaként egyetért a politikai ellenfelek kivégzésével? 
  • Az akasztás csak az Ön személyes álláspontja, vagy tükrözi a Momentum, netán a teljes baloldali összefogás politikai ellenfelekkel való leszámolási tervét? 
  • Az akasztás vagy az azzal való fenyegetőzés belefér a magát humanistának való baloldal értékrendszerébe?

Halmai Róbert cikkünk megjelenéséig nem reagált a megkeresésünkre, amennyiben ez változik, akkor frissítjük írásunkat.