Egyelőre titok, miből fizeti a bukott szélsőbalos pártelnök, Juhász Péter a méregdrága videóit

Együtt eredményváró, Juhász Péter, Spicc Terasz, Választás 2018
Vágólapra másolva!
A papíron az átlátható pénzügyekért harcoló Juhász Péter, az Együtt bukott elnöke csak arról nem akar beszélni, hogy miből is fizeti az évente több mint 20 millió forintba kerülő műsorát.
Vágólapra másolva!

Juhász Péter, az Együtt nevű egykori, Soros-közeli párt korábbi elnöke nemrégiben YouTube-csatornát indított, a baloldalnak oly kedves témákat ígérve. A Kontra.hu megtalálta, hogy a Juhász YouTube-csatornáján futó vlogsorozat mögött a 2021. május 10-én bejegyzett KözösÜgyünk Nonprofit Kft. áll.

Mivel a cég még egy éve sem működik, nem adott le beszámolót, és a választásokig már nem is láthatunk rá, hogy az egykori politikus pontosan hogyan és miből is gazdálkodik.

A KözösÜgyünk egyedüli vezető tisztségviselője és tulajdonosa Juhász Péter. A Kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint. 2021-ben még csak 5 alkalmazottja volt, ám 2022-ben ez már 10-re nőtt. A folyton az átláthatóságról és a tisztességes pénzügyekről beszélő Juhász videóiról szakértelem nélkül is jól látszik, hogy nem két forintból készültek. Juhásznak egy állandó, profi stábra van szüksége, mely magában foglal minimum egy állandó alkalmazásban lévő vágót, operatőrt és grafikust.

Nem lehet tudni, miből telik Juhász Péternek profi stábra Fotó: Mudra László - Origo

Miből telik erre Juhásznak?

Ez a Kontra számításai szerint havonta 810 000-1 430 000 forint közötti fizetést jelent a 3 alkalmazottnak. Ez azt jelenti, hogy csak a bérek évi 9 720 000-17 160 000 forint közötti összegbe kerülhetnek Juhásznak. De az is kiderült a cégadatokból, hogy a KözösÜgyünk Nonprofit Kft.-nek 10 alkalmazottja van, tehát Juhásznak jó eséllyel ennél jóval több bérköltsége keletkezik egy év alatt.

Az ilyen minőségű videók elkészítéséhez szükséges alapfelszerelés költsége 800 000-2 450 000 forint közötti összeg lehet, ha csak két kamerával, három mikrofonnal és egy lámpaszettel számolunk. A valós ráfordítás persze ennél több is lehet.

Így összesen akár 20 millió forintba, vagy annál is többe kerülhet évente Juhász műsora.

A kérdés már csak az, hogy vajon miből futja erre? Hiszen a pénzügyi visszaélések feltárását ígérő aktivista arról valahogy nem akar beszélni a csatornáján, hogy miből is dobta össze ezt a "jó kis" műsort. Ez főleg annak fényében is elgondolkodtató, hogy Juhász legutolsó elérhető vagyonnyilatkozata szerint semmilyen megtakarítással nem rendelkezett, a „vagyona" mindössze egy öreg Renault Laguna, valamint néhány kisebb legelő volt.