A Központi Nyomozó Főügyészség a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja. Miután házkutatást tartottak, gyanúsítottként hallgatták ki Zugló MSZP-s polgármesterét, Horváth Csabát is. Karácsony Gergely először azt mondta, hogy még tájékozódnia kell az ügyben, majd gyors magyarázkodásba kezdett - írta a Metropol.

Az ügyben Karácsony Gergely főpolgármestert, volt zuglói polgármestert az InfoRádió a Fővárosi Közgyűlés ülése után érte el. Mint mondta, az ülés ideje alatt hallotta a híreket, még tájékozódnia kell az ügyben, beszélni fog Horváth Csabával is.

Szánalmas magyarázkodásba kezdett Karácsony

Azt viszont elmondta, hogy tudomása szerint különböző cégcsoportok összemosódnak a nyilvánosságban.

A BKV informatikai közbeszerzését elnyerte egy cég még a Tarlós István-féle városvezetés idején, amelyet megvádoltak, gyakorlatilag fiktív számlázás gyanújába kerültek, és itt vannak személyi átfedések is. Ebben az ügyben elrendeltem egy felügyelőbizottsági vizsgálatot. Abból a cégből pedig, amelyik megnyerte a közbeszerzést és amelyet a számlamaffia üzemeltetésével megvádoltak, kivált egy másik cég, amely alvállalkozók nélkül, transzparens módon végzi el a feladatait. Ez fontos az informatikai rendszer stabilitása szempontjából, hogy ne maradjunk alvállalkozó nélkül. Várom a felügyelőbizottság elemzését arra vonatkozóan, hogy volt-e bármilyen érdeksérelem, ami akár a közbeszerzés előkészítésénél vagy azóta, teljesítési igazolások kapcsán bármilyen gyanút fölvet. Ami pedig az új parkolási informatikai hátteret illeti, ott nem tudnék felelősen nyilatkozni, hiszen sok év eltelt azóta, hogy a zuglói ügyeket ebben a mélységben követtem

– zárta Budapest főpolgármestere a gondolatait.