Védőoltásra hivatkozva csaltak ki pénzt egy ceglédi nyugdíjastól

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A koronavírus elleni oltást díjkötelesnek beállítva egy férfi pénzt csalt ki egy idős asszonytól, amire egy csaló nő vette rá. A Ceglédi Járási Ügyészségen vádat emeltek ellenük. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a csalással vádolt nő régóta ismerte a 70 év feletti, megromlott egészségi állapotú nyugdíjas asszonyt, aki beteg lányával él egy Cegléd közelében lévő tanyán. 2019 nyarán és 2020 februárjában

kicsalt már tőle közel háromszázezer forintot különböző indokokkal.

Sejtette, hogy többször nem tudja személyesen megtéveszteni az asszonyt, ezért egy ismerőséhez fordult. Rávette a férfit, hogy adja ki magát orvosnak, és koronavírus elleni oltás címén próbáljon meg pénzt kicsalni a nyugdíjastól. Tavaly januárban úgy látták, eljött az idő. Ebben az időszakban kezdték el beadni az oltásokat és nem volt még mindenki kellően tájékozott a vakcinákkal kapcsolatban. Nem volt még köztudott, hogy az oltás ingyenes.

A férfi fehér öltözetben, szemüvegben és arcmaszkban, álorvosként jelent meg az asszony tanyáján.

Közölte, hogy koronavírus elleni védőoltás miatt érkezett hozzá,

amiért a nyugdíjasnak fizetnie kell.

Azért, hogy a hatást fokozza, saját ötlete alapján meg is fenyegette a kiszemelt áldozatot.

Azt mondta neki, ha nem veszi fel az oltást, megbüntetik.

Az asszony negyvenezer forintot adott át a férfinak saját és a lánya oltására. A férfi közölte, hogy betegszállítók később eljönnek értük és elviszik őket az oltópontra, aztán elment. Természetesen nem mentek a betegszállítók. A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen zsarolás, míg társa ellen a csalások miatt emelt vádat.