Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyurcsány Ferenc szíreket, afgánokat befogadott, határon túli magyarokat nem

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. május 31. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás után Gyurcsány Ferenc most újra bizonyítja, hogy semmit nem jelent számára a határon túli magyarság – sőt, általában a menekültek sorsa - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A 2015-ös migrációs válság idején, amikor a Közel-Keletről, Afrikából és Közép-Ázsiából tömegek érkeztek ellenőrizetlenül Európába, Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával azonnal a bevándorlók segítségére sietett.

Ennek legemlékezetesebb epizódja az volt, amikor egy, az ATV-hez került „olvasói videó" szerint Gyurcsány a Déli pályaudvarról „migránsnak látszó" emberekkel távozott.

A DK elnöke akkor gyorsan be is jelentette, hogy afgánok, szírek, kurdok töltötték családi otthonában az estét, egy-egy éjszakára ugyanis migránsokat fogadnak be.

- büszkélkedett Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a hét évvel ezelőtti migrációs válságban befogadott az otthonába szíreket és afgánokat. Most, amikor a XXI. század talán legnagyobb humanitárius krízise következhet be, egyetlen határon túli magyarnak se nyújt menedéket Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Felesége, Dobrev Klára büszkén mesélte a sajtónak anno, hogy, idézzük, "Másnap reggel Feri elment bevásárolni, közösen megreggeliztünk, csomagoltunk élelmet, vizet, és odaadtuk azt a pár játékot, amikkel a gyerekek játszottak. Édesanyám és egy barátnőm elvitte őket a Budafoki útra a Bevándorlási Hivatalba. Mikor hazaértünk, akkor vettük észre, hogy a két szobát katonás rendbe tették, a lehúzott ágyneműt összehajtogatták, és a kupac tetejére a gyerekeknek szánt játékokat tették, nem vitték magukkal. Na, akkor elsírtam magam..."

Most, amikor a szomszédos országban háború dúl, és magyarok ezrei menekülnek, semmi sem érzékelhető a DK elnökének hét évvel ezelőtti nagylelkűségéből.

Közben a napokban elérte a 65 millió forintot a kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül felajánlott adományok összege, Magyarország pedig története egyik legnagyobb humanitárius segélyakciója keretében 600 millió forint értékben küld támogatást Kárpátaljára. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig egy kétgyermekes kárpátaljai családot fogadott be az otthonába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről