Jakab István: A hazai fogyasztókra kell elsősorban figyelni

Vágólapra másolva!
Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a gazdatársadalom lehetőségeiről, valamint a magyar gabonapiacról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a MAGOSZ kongresszusán elhangzott miniszterelnöki beszédről, valamint arról a megállapodásról, amit a kormány kötött meg újra a magyar gazdatársadalommal. A megállapodásnak köszönhetően a magyar mezőgazdaság képes lesz a 21. század kihívásainak eleget tenni, hiszen az ágazat egészéhez kilencezer milliárd forint érkezik a jövőben. Ezzel versenyképessé válik az agrárium, ez egy óriási lehetőség és feladat.

Jakab István beszélt a magyar gabonapiac helyzetéről, ahol az ország képes jelentős mennyiséget exportálni. De most, a jelenlegi háborús helyzetben nagyon nagy igény van a piacon a gabonára, de a magyar kormánynak ebben a helyzetben a hazai fogyasztókra kell elsősorban figyelni. Az országról gondoskodni kell, a kormány nem hirdetett gabona kiviteli stopot, hanem egy átgondolt piaci tevékenységet folytat az elővásárlási jog bevezetésével. Különösen fontos, hogy a Magyarok Kenyere program keretében minden magyar ember asztalán legyen kenyér, de most nem csak az övékén kell, hogy legyen, hanem a menekültekén is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.