Mi most a magyar stratégiai érdek?

békemenet, március 15, 2022
Vágólapra másolva!
A mai zűrzavaros nemzetközi helyzetben a biztos stratégiai elrugaszkodási pont: Magyarország érdeke. Minden konfliktusos helyzetben (is) ezt a kérdést kell feltennünk: mi szolgálja hazánk érdekét? - írja közösségi oldalán az Alapjogokért Központ igazgatója. Szánthó Miklós úgy látja, hogy nyilvánvalóan az, ha a magyar emberek biztonságát tartjuk szem előtt, nem próbálunk megfelelni hatalmi nyomásoknak és kimaradunk a háborúból. Hozzátette: most is érvényes a mondás: "soha ne harcolj olyan háborúban, amit nem te robbantottál ki!"
Vágólapra másolva!

Szánthó Miklós a Facebookon azt írja, hogy azért, hogy ezt a célt el tudjuk érni,

erős és stabil vezetésre, józan észre, stratégiai intelligenciára és nyugalomra van szükség. Igen, a békéhez erőt - is - kell mutatni. Igen, "gyenge nép nem kap békét ".

- tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kossuth téren március 15-én Fotó: Polyák Attila - Origo

Kiemelte:

Ma az Orbán Viktor vezette kormányzat az, amely garantálni tudja Magyarország békéjét és biztonságát.

- emelte ki az Alapjogokért Központ igazgatója, aki azt is hangsúlyozta, hogy

a baloldalon zűrzavar, káoszos nyilatkozatok, kirakatemberek perctriumfálása, összevisszaság van. Az elején a Kétfarkúakat gondolta az ember viccpártnak, de mára Márki-Zay átvette a szerepüket. Ez persze tűnhet mókásnak, lehet rajta mosolyogni - míg ellenzékben van. Ott sok minden megengedett - arcoskodni lehet, felelősség nincs.

A Békemeneten soha nem látott tömeg gyűlt össze március 15-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Szánthó emlékeztetett: most háború van a szomszédban, energiaválság és a gazdasági szankciók hatásai fenyegetnek.

- szögezte le Szánthó, aki arra is figyelmeztetett, hogy

az egyik opció tehát béke és a biztonság - többek között gyermekeink biztonsága. A másik alternatíva a bizonytalanság, a kesze-kuszaság, a kapkodás - és egy rossz mozdulat sodort már háborúba népeket.

- hívta fel a figyelmet az igazgató.