A New York Times megint nagyot alkotott - egy friss cikkükben azt állítják, hogy Orbán Viktor saját elképzelései szerint módosítgatta a választási rendszert. Most meglepődtem. Ja, nem – írja Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő az About Hungary blogon. Kovács szerint érdekes, hogy a DatAdat körüli botrányról, a hét elején meghackelt jobboldali médiumokról, Márki-Zay Péter antiszemita megnyilvánulásairól nem igyekeztek ilyen alaposan tudósítani. Hozzátette: a New York Times (NYT) ismét bizonyította, hogy olyan médiummá alacsonyodott, amely gondolkodás nélkül szolgálja ki az egyesült magyar ellenzéket. Az ellenzéket, melynek elkötelezett tagjai szélsőjobboldali, liberális és baloldali pártok is.

Kovács Zoltán államtitkár az About Hungary blogon legújabb bejegyzésében arról írt, hogy a New York Times „Magyarországon Orbán Viktor tetszése szerint rendez egy választást" címmel cikket közölt arról, hogy a miniszterelnök a kormánypártok kedvéért átírta Magyarország választási szabályait. Az államtitkár feltette a kérdést, hogy

vajon hányszor tudják újrahasznosítani ezt az elfogult történetet?

Kifejtette: Magyarországon négyévente tartunk országgyűlési választásokat, a New York Timesnak pedig ilyenkor eszébe jut rettentően aggódni a választások tisztasága miatt.

Kovács Zoltán szerint a portál nem a valóságot írta meg, és ismét hangulatot kelt.Forrás: Facebook

Nem viccelek. Négy éve, szinte naprakészen megjelent a „Magyarországon a széthúzás és a gerrymandering frusztrálja az Orbán-ellenes szavazókat" című cikk. Patrick Kingsley és Benjamin Novak riporterek feltűrték az ingujjukat, és a minden bizonnyal megerőltető munka után az ellenzéki vezetőkkel és a szocialista kötődésű agytrösztökkel egyeztetve kemény leleplezést készítettek arról, hogy a magyarországi választókerületeket komolyan rákényszerítették a Fideszre való szavazásra"

- írta, majd hozzátette, hogy az újságírók akkor azt írták, hogy Budapest 1-es sz. választókerületében hogyan akarják elcsalni a választást, holott később ott a baloldal nyert. Kovács felidézte, hogy ezek után természetesen a lap nem közölt helyreigazító cikket. Leszögezte:

most, négy évvel később, ugyanazok a riporterek tértek vissza, és ismét „leleplező cikket" írtak a magyar választásokról.

A baloldal disznóságairól elfelejtenek tudósítani

Kovács Zoltán felhívta rá a figyelmet, hogy

érdekes, hogy a DatAdat körüli botrányról, a hét elején meghackelt jobboldali médiumokról, Márki-Zay Péter antiszemita megnyilvánulásairól nem igyekeztek ilyen alaposan tudósítani. Szerinte a New York Times ismét bizonyította, hogy olyan médiummá alacsonyodott, amely gondolkodás nélkül szolgálja ki az egyesült magyar ellenzéket.

Márki-Zay Péter és a baloldal átveri a választókat.Forrás: facebook.com

Az ellenzéket, melynek elkötelezett tagjai szélsőjobboldali, liberális és baloldali pártok is. Kovács részleteiben ezzel kapcsolatban azt írta, hogy

  • a hét elején az ország történetének egyik legnagyobb kampánycsalása valósulhatott meg, amikor a DatAdat nevű cég, amely a volt szocialista kormány figuráinak tulajdonában van, és az ellenzéki kampányban dolgozik, a hírek szerint mintegy egymillió (!) magyar választópolgárnak küldhetett kampány sms-t a beleegyezésük nélkül. Kovács szerint ez a törvények súlyos megsértése és a személyes adatok felhasználását tiltó európai adatvédelmi szabályok kirívó megsértése;
  • az ellenzék hatpárti koalíciójában megtalálható Jobbik nevű szélsőjobboldali párt, amelynek vezetése a náci tisztelgésekről és az abszolút siralmas, antiszemita kijelentéseiről ismert, a NYT egy szót sem ejt;
  • Márki-Zay Péter oda nem illő megjegyzéseket tesz a Fideszben élő zsidók számáról és bizarr, rasszista vicceket mesél – amit „aranyos viccnek" nevezett – Stevie Wonderről, a vakságról és a feketeségről, de erről sem ír a NYT.

A magyar választók ezt látják, és ez az egyik oka annak, hogy Márki-Zay népszerűsége csökkent

- véli az államtitkár. Kovács Zoltán szerint ezek megemlítése helyett Dobrev Klárát idézik – itt elmulasztják megemlíteni, hogy Dobrev Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök felesége –, aki azt állítja, hogy a magyar kormány által küldött e-mailek illegálisak. Amit szintén mellőz megemlíteni a NYT, az az, hogy

csak azok kapnak kormányzati e-maileket, akik ehhez hozzájárulásukat adták.

A LMBTQ-propagandát népszerűsítő "drag queenek" minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy gyerekeket befolyásoljanak. Nyugaton már rendszeresen bejárnak az iskolákba érzékenyítő programokat végezni (a kép illusztráció, az Egyesült Államokban készült).Forrás: FREDERIC J. BROWN/AFP/ Getty

A gyermekvédelmi népszavazás a magyar szülőknek fontos

Kovács arról is ír, hogy az újságírók egy „szimbolikus" LMBTQ-népszavazásra is hivatkoznak. Leszögezi, hogy

a vasárnapi népszavazás nem LMBTQ-népszavazás, hanem ez egy népszavazás arról, hogy ki dönthet a gyermekek szexuális neveléséről. Szerinte ez a magyarországi szülők számára egyáltalán nem szimbolikus.

A NYT előszeretettel idézi a Political Capitalt – négy éve is szerepeltek abban a cikkben –, de ez nem egy „független politikai központ", ahogyan írják. A Political Capital vezetői szorosan kötődnek a volt szocialista kormányhoz; még a volt szocialista miniszterelnöki hivatalhoz is. A szintén idézett V-Demet, amely azt állítja, hogy Magyarország jobban hasonlít a szovjet korszakhoz, szintén a baloldal (Soros György) pénzeli. Az államtitkár hangsúlyozza, hogy

a legutóbbi két országos választáson a Fidesz „a szavazatok kevesebb mint felét kapta, mégis kétharmados szupertöbbséget szerzett".

Igen, ez azért van, mert a választási rendszer – mint az Egyesült Királyság parlamenti választása vagy az Egyesült Államok kongresszusi választása – többségi, nem pedig arányos. Ez az eredmény – a szavazatok kevesebb mint 50 százalékának megszerzése, de a mandátumok több mint 50 százalékának elfoglalása – bárhol megtörténhet, ahol többségi rendszer van. A NYT érti ezt? Nyilvánvalóan nem.

A Fidesz-KDNP-nek 2018-ban is bizalmat szavaztak az emberek.Fotó: Hirling Bálint - Origo

Kovács Zoltán úgy látja, hogy a New York Times vasárnapi sokkhatásra készíti fel olvasóit. Azt írta:

amikor Orbán miniszterelnök és a kormánypártok április 3-án nyernek, ahogy jómagam ezt jósolom, akkor az olvasóik meg fognak győződni arról, hogy a magyar választók a miniszterelnököt támogatják, és nem szeretik az ellenzéket.

Leszögezte: a miniszterelnök kitartott a háború idején, ügyesen elősegítve a stratégiai nyugalmat az EU-val és a NATO-val. Szerinte nem értik majd a NYT olvasói, hogy Fidesz-győzelem esetén arról van szó, hogy az ellenzéknek nem sikerült jó jelölteket és nyerő programot kitalálnia, és esetleg a választók felháborodtak, amikor ellopták az adataikat.

Sajnos ez a mai New York Times. Az újság egykor az újságírás nagyasszonyaként működött, ma teljesen a magyarországi balliberális-szélsőjobbos ellenzék elfogult támogatója.