Istenem, hol vannak a barátaim? - kérdezte a mindszenti halálfurgon túlélője, miután magához tért

Több ember meghalt egy vonatbaleset Mindszent, vonat, baleset, vasúti átjáró
Mindszent, 2022. április 5. Összeroncsolódott kisteherautó és kisiklott vonat Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én. A kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott és az árokba borult. A balesetben öt ember a helyszínen meghalt és több mint tíz megsérült. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Amint magához tért, rögtön a barátait kereste a mindszenti vonatbaleset egyik túlélője. A férfi abban a kisteherautóban ült hat társával együtt, amely kedd kora reggel összeütközött egy vonattal az egyik átkelőben. A teherautó utasai közül csak ketten élték túl a szerencsétlenséget.
Vágólapra másolva!

Öt ember a helyszínen meghalt abban a balesetben, amely kedd reggel történt egy mindszenti vasúti átkelőben. Vonat elé hajtott egy kistehergépkocsi, amitől a vonat kisiklott. 11-en megsérültek és öten meghaltak. A teherautó utasai közül csak ketten élték túl a szerencsétlenséget.

Egyiküket a tűzoltók mentették ki a roncsból, őt súlyos koponyasérüléssel szállították kórházba. A másikuk saját lábán szállt ki, majd elvesztette eszméletét.

"A párom csakúgy, mint minden más reggelen, ezúttal is munkába indult. Felelős férfi. Nem sokkal később az egyik családtag szólt, hogy menjek ki a vasúthoz, mert volt egy baleset. Azonnal felöltöztem, és már indultam is. A helyszín már tele volt rendőrökkel, mentősökkel és tűzoltókkal.

– mondta a Borsnak annak a férfinak az élettársa, aki saját lábán hagyta el a felborult teherautót.

Összeroncsolódott kisteherautó és kisiklott vonat Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál Forrás: MTI/Rosta Tibor

"Szerencsére már beszélni is tudtam a kedvesemmel. Éppen akkor tért magához, amikor bementem a kórtermébe. Összevarrták a fejét, igaz, a jobb oldala tiszta fekete. Belső vérzése van, az agyában vérrögök vannak. Amikor meglátott, azt kérdezte: Istenem, hol vannak a barátaim?

- mesélte a lapnak.

A család nem tudja feldolgozni a történteket

A Bors megtalálta az egyik áldozat testvérét.

"A baleset előtti este még beszélgettünk, hiszen egy háztartásban élünk. Bár csak féltestvérek vagyunk, ezt sohasem éreztettük egymással. Nagyon közel állt hozzám. Egy csónakot is építettünk közösen, amit a horgászáshoz használtunk. Sok halat fogtunk együtt, az volt a kedvenc időtöltésünk" – emlékezett a testvérére a férfi.

Borzalmas volt a felborult vonatot és a furgont látni. A testvérem lakatosként dolgozott a barátaival, éppen Nagyfára mentek volna egy építkezésre csöveket hegeszteni. Azonnal megismertem a brigádautójukat. Semmi kétségem nem volt a felől, hogy István meghalt.

Az édesanyám viseli talán a legrosszabbul, hozzá már kétszer is orvost kellett hívni!"

- mondta.

A kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött Forrás: MTI/Rosta Tibor

A mozdonyvezető is segített

Barsi Balázs, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a Borsnak azt mondta, hogy a mozdonyvezető szabályosan járt el.

– szögezte le.

A vonaton 12 utas tartózkodott, közülük is többen kórházba kerültek.