Az ukrán elnök legutóbbi nyilatkozatait nem lehet szó nélkül hagyni

MAGYAR Levente
Budapest, 2022. március 31. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az SK-Precíziós Szerszámgyártó Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. március 31-én. A társaság több mint 2 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Sárospatakon, a fejlesztéssel közel 30 olyan új munkahely létesül a gépiparban, ami a világ csúcstechnológiáit képviseli. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ukrajna elnökének és miniszterelnök-helyettesének legújabb, Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazott nyilatkozatai túlmennek azon a határon, amit szó nélkül lehet hagyni - közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. A Külügyminisztérium szerdán hivatalába kérette Ljobov Nepopot, Ukrajna budapesti nagykövetét.
Vágólapra másolva!

Magyar Levente arról tájékoztatott, hogy szerdán hivatalába kérette Ljobov Nepopot, Ukrajna budapesti nagykövetét, és tudatta vele, hogy az utóbbi hetekben Ukrajna vezetői részéről több igaztalan vád is elhangzott Magyarországgal szemben, melyekre az Ukrajnában dúló háborúra tekintettel a kormány nem adott arányos választ.

Jelezte: azzal a kijelentéssel, miszerint Magyarország "még csak annyit sem tesz Ukrajnáért, mint mindenki más" és "támogatja Oroszországot",

az ukrán elnök minden, az erőszakot elítélő és az ukránokkal együttérző, ezt számos esetben tettekkel is kifejező magyar embert megsértett.

"Hazánk a háború első napján félretette az Ukrajnával fennálló vitáit, az ukrán miniszterelnök-helyettes szavaival ellentétben semmilyen módon nem gátolja az Ukrajna és az Európai Unió, illetve a NATO közötti együttműködést,

- emelte ki Magyar Levente.

Hozzátette: mindez nem lett volna lehetséges a magyar emberek áldozatkész támogatása nélkül, így őket csakis a köszönet és tisztelet hangja illeti.

"Elvárjuk, hogy Ukrajna vezetői tartózkodjanak Magyarország becsmérlésétől és belügyeinek kommentálásától még ezekben a súlyos időkben is, melyek átvészeléséhez továbbra is számíthatnak hazánk segítségére" - hangsúlyozta az államtitkár.