Ahogy azt korábban az Origo is megírta, szombat éjszaka Csepelen karambolozott egy mentő, amelyik egy 5 hónapos csecsemő újraélesztéséhez sietett. A balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek, és az a baba sem élte túl, akihez a mentőket riasztották. Most a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat fejezte ki együttérzését közösségi oldalán.

A balesetben a Bors információja szerint a mentő felborult, az autó pedig villanyoszlopnak ütközött. Az autóban egy háromtagú család és a kamasz fiú barátja ült. Az autót vezető édesapa a helyszínen meghalt.

Tűzoltók dolgoznak az összetört mentő és autó műszaki mentésén a XXI. kerületben, Csepelen, 2022. május 7-én éjszaka, a Széchenyi István utca és a Kassai utca kereszteződésébenForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az anyát, valamint a 15 és 16 éves fiúkat a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A mentőautó négytagú személyzete könnyű sérülésekkel került kórházba. A baleset miatt az 5 hónapos gyerekhez sem értek oda időben, sajnos az ő életét sem sikerült megmenteni.

"Ez az alig feldolgozható tragédia 33 év folyamatos mentőszolgálati működés, több mint 88ezer feladat teljesítését követően, és több mint 5 millió km megtétele után először érte el koraszülöttmentőnket. A kiemelt jelzésű mentőautókkal történő életmentés kockázata és valamennyiünk félelme, hogy az egyik élet megmentésért robogva, esetleg egy másik vész el, most valósággá vált, amiből napok óta alig tudunk felocsúdni.
Mérhetetlen együttérzéssel gondolunk az áldozatra és megsérült családtagjaikra." 

Mint írták, az autóik azóta is megszakítás nélkül dolgoznak, mert a kisbabák mentése nem állhat le.

"Ezúton szeretném megköszönni kollégáim áldozatos, nap mint nap tragédiákkal nehezített munkáját, és azt, hogy fel tudtak állni egy ilyen megrázkódtatás után is. Hálás köszönettel tartozunk valamennyi szakmabeli társunknak, szervezetnek is, akik kifejezték együttérzésüket és felajánlották bajtársi támogatásukat - zárja a posztot a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat.