Lövöldözés volt Budapest belvárosában - videó

Belvárosi fegyveres garázdaság
Vágólapra másolva!
Másfél héttel ezelőtt két társaság összeverekedett a VII. kerületben. A csoportos garázdaság során több lövés is eldördült. A kerületi ügyészség indítványára a nyomozási bíró két férfival szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást is elrendelt.
Vágólapra másolva!

Egy 25 és egy 23 éves férfi és élettársaik közötti konfliktus miatt május 15-ének éjszakáján mindkét részről többen, legalább tízen összegyűltek egy VII. kerületi társasház előtt. Előbb hangosan kiabáltak egymással, majd a vitából verekedés lett.

A 25 éves férfi feltehetően egy gáz-riasztó fegyverrel több lövést is leadott, miközben a 23 éves férfi a társaival, akik közül volt, aki baseballütőt vagy boxert tartott a kezében, a másik társaságra támadt.

A pisztolyból kilőtt lövedék miatt nem sérült meg senki.

Az egyik házban lakó mobillal rögzítette, mi történik az utcán:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága az ügyben

csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság, valamint zaklatás miatt indított nyomozást.

Az ügynek egyelőre 5 gyanúsítottja van.

A nyomozók már megállapították, hogy a két fél a köztük lévő személyes ellentét, féltékenység miatt támadta meg egymást. A 25 és a 23 éves férfi esetében személyes jellegűek a bűncselekmények, és a rendőrök szerint a közöttük lévő konfliktus a jövőben is reálisan fennállhat, kiújulhat. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottak egymástól, valamint egymás élettársaitól való távoltartásával megakadályozhatók, hogy megint megtámadják egymást.

Forrás: Fővárosi Főügyészség / Magyarország Ügyészsége

Emellett úgy látják, hogy bűnügyi felügyelet is szükséges, mivel az egyik fegyvert használt, a másik pedig "csoportos zaklató fellépésben" vett részt. A nyomozási bíró az enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletet, valamint a távoltartást – mind egymástól, mind egymás élettársaitól - mindkét gyanúsított esetében elrendelte.