Majdnem két tucat embert vert át egy balatonfüredi csaló

Vágólapra másolva!
A veszprémi rendőrök befejeték a nyomozást azzal a 25 éves, balatonfüredi férfival szemben, aki kevesebb, mint egy év alatt 22 embert tévesztett meg azzal, hogy könnyen és gyorsan segít nekik jogosítványt szerezni. Miután a több százezer forintot átutalták neki, a csaló elérhetetlenné vált.
Vágólapra másolva!

Csalás miatt nyomoztak a veszprémi rendőrök egy 25 éves balatonfüredi férfi ellen. Először 2020 decemberében tett bejelentést egy férfi arról, hogy egy csaló több százezer forinttal megkárosította. Az férfit az egyik ismerőse mutatta be neki azzal, hogy ő egy ügyintéző, aki segíthet neki könnyen és gyorsan jogosítványt szerezni. A férfi elfogadta az ajánlatot, és

2020 őszén két részletben több százezret fizetett neki.

Forrás: Police.hu

A nyomozás során újabb és újabb károsultak tettek bejelentést, a rendőrök pedig megállapították, hogy a férfi 2021 szeptemberéig összesen 22 embert vert át hasonló módszerrel. Áldozatainak

hamis iratokkal próbálta bizonyítani, hogy a beiratkozás megtörtént, lejelentette őket a vizsgára, és a jogosítvány már elkészült.

Amikor az "ügyfelek" rájöttek, hogy csalás áldozatai lettek, a férfi elérhetetlenné vált. Március 8-án elfogták és kihallgatták a férfit, akinek az ügyében a veszprémi rendőrök most fejezték be a nyomozást. Az ügy iratait vádemelési javaslattal adtak át az ügyészségnek - írja a Police.hu.