Mentősökre támadt egy férfi Kiskunhalason

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztráció
Vágólapra másolva!
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emeltek vádat egy férfival szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen, Nagyon részegen agresszíven viselkedett a hozzá kihívott mentősökkel, annyira, hogy a mentőápolóval még össze is verekedett.
Vágólapra másolva!

Egy kiskunhalasi férfi tavaly ősszel, október 20-án éjszaka, nagyon részegen megjelent volt élettársa házánál. Agresszívan viselkedett és összeveszett a nővel. A vita hevében egy bicskával hadonászni kezdett, miközben azzal fenyegetőzött, hogy kárt tesz magában. A részeg támadó fia hívta ki a mentőket az apjához. A mentősök megpróbálták ellátni a kiabáló férfit.

A részeg szidta a mentőegység tagjait, majd elindult a házba azzal a felkiáltással, hogy egy kardot fog kihozni magával.

A mentőegység vezetője elé állt, hogy megakadályozza.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A részeg támadó először mellkassal megpróbálta félrelökni, majd a felkarjánál megragadva akarta a férfit elrángatni az útjából. A verekedés során a mentőápoló kezéből kiesett a táblagépe, amelynek berepedt a kijelzője. Amíg a kiskunhalasi rendőrök meg nem érkeztek, a mentősök igyekeztek ártalmatlanítani a támadót,

aki még ekkor is azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a torkukat.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és rongálással vádolja, amiért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.