Közel ötszáz migránssal szemben intézkedtek tegnap Magyarországon

Vágólapra másolva!
A rendőrök június 6-án 24 óra alatt összesen 499 migránst tartóztattak fel és 146 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az ország területére. Hat ember ellen pedig embercsempészet miatt indítottak eljárást.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 16 esetben összesen 101 migránst fogtak el Hercegszántó, Tompa, Madaras, Kiskunmajsa. Kisszállás, Balotaszállás, Hóduna, Kelebia és Kunbaja területén. Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 51 esetben, összesen 338 migránst állítottak meg Szeged, Röszke, Kiszombor, Szatymaz, Ruzsa, Mórahalom és Ásotthalom területén. Pest megyében, Inárcs területén 9 illegális migránst fogtak el. Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya területén 32 migránst értek tetten. Vas megyében, Bucsu és Kőszeg területén a rendőrök 19 illegális migránst találtak.

Forrás: Police.hu

A migránsok között voltak magukat szírnek, indiainak, töröknek, jemeninek, tunéziainak, marokkóinak, pakisztáninak, és afgánnak vallók, desem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában 3 esetben Bács-Kiskun megyében, és 7 esetben, Csongrád-Csanád megyében összesen 146 embert akadályoztak meg abban, hogy illegális belépjen az ország területére. Hat ember ellen pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás.